13. februar, 2018 14:31 CET

Kalkulatoren lyver ikke

 

Tibnors kalkulator for skreddersydde mål bidrar til lavere materialkostnader ved å minimere svinnet.

Kalkulatoren finner du på Tibnor sin webside.

 – I prinsippet kan hvem som helst som kan matematikk, foreta beregningene på en kuleramme, sier Antti Friman, Business Manager i Tibnor og ler.

Selve beregningsmetoden er ikke viktig i seg selv, det viktige er hva utregningene viser, og hva man kan lære av dem og bli oppmerksom på. 

Ved bruk av Tibnors kalkulator ser man raskt prisen på et produkt med skreddersydde mål sammenlignet med prisen på et standardark, og hva man sparer både når det gjelder vekt og pris. Hvis man også angir svinnverdien, ser man enkelt og greit den totale reduksjonen av materialkostnadene.

– De to største fordelene ved å benytte plater med skreddersydde mål er besparelsene på råvarer og minimering av svinn,  sier Friman.

– En annen fordel er at når vi i Tibnor skjærer produktet i et ferdig mål, slipper kunden å bearbeide det, siden det allerede er ferdig for neste prosesstrinn. Det gjør at kunden sparer både tid og penger.

Kalkulatoren viser den totale besparelsen i kroner  sammenlignet med bestilling av standardark.

– Selv om et produkt med skreddersydde mål har litt høyere kilopris, reduseres de totale kostnadene ved at man sparer inn på materiale, sier Friman.

– Kalkulatoren er et effektivt verktøy når man vil få oversikt over forskjellige behov og muligheter. Det billigste produktet er ikke alltid det beste – det er også viktig å finne det mest effektive produktet.

Slik fungerer kalkulatoren

Det er lett å bruke kalkulatoren, slik gjør du det:

1. Velg materiale: Aluminium, stål, rustfritt stål.

2. Legg inn følgende bestillingsinformasjon: Antall, tykkelse, bredde, lengde og kilopris.

3. Se bestillingens totalpris og tilsvarende pris for bestilling av standardark.

4. Kalkulatoren viser hvor mye man sparer inn på materialet i kilo og prosent, samt hvor mye man sparer i kroner og prosent.

5. Angi svinnets kilopris, da ser du også hvor mye du sparer inn på materialkostnadene totalt.

6. Vurder resultatet og hva det innebærer.

Prøv kalkulatoren her.