5
1. desember, 2017 11:20 CET

“Månedens medarbeider” for november: små-laser teamet i Hyvinkää, Finland


Teamet i Hyvinkää stålservicesenter som består av Arto Enqvist, Erkki Heikkinen, Timo Ikonen, Ari Marjomäki, Janne Myllymäki og Juha Ollikkala vinner utmerkelsen som «månedens medarbeider» i Tibnor i november. Varme gratulasjoner går til teamet!

Vi kontaktet teamet og fikk en prat med Janne, Erkki, Arto og Juha og ba om deres refleksjoner og følelser knyttet til utmerkelsen.


Hvordan føles det å få utmerkelsen «Månedens medarbeider»?
«Det føles fint, og at det gode arbeidet dette teamet gjør anerkjennes og verdsettes. Vi har tydeligvis gjort noe riktig»
I begrunnelsen ba vi om grunnlaget for nominasjonen og den er: «Laseroperatørene i Hyvinkää er konsistente, profesjonelle og kreative mennesker. Med sine egne synspunkter og ekspertise på rørlasere bidrar de sterkt til forbedret drift, ledetid og lønnsomhet. Deres måte å jobbe på er også fordelaktig for andre team som produksjonsplanlegging og tilbudsberegning, og derfor også naturlig fordelaktig for kunden».

Dette høres virkelig fint ut! Hva er deres tanker når dere hører det?
«Det er fint å få vite at teamets arbeid er verdsatt. Vi forsøker alltid å gjøre ting riktig med en gang, så vi slipper å gjøre ting om igjen. Og vi har gode bevis på det: vi får veldig få reklamasjoner. Vi har gjort denne jobben i ca. tyve år med små endringer i teamet, og den gode kvaliteten på arbeidet er opprettholdt – det er vi selvfølgelig stolte av».

Kan dere fortelle litt om teamet og dere selv til dem som ikke kjenner dere?
«Arbeidet varierer mye, vi stoler på vår arbeidsgiver og det har alltid vært fint å komme på jobb. Alle maskinene vi bruker er forskjellig og vi har spesialister for hver maskin, men vi kan selvfølgelig alle operere alle maskinene. Vi har et prinsipp om at vi ikke overlater en kollega til en jobb alene – vi hjelper alle hverandre og gjør vårt arbeid godt fra begynnelse til slutt. Vi lærer og utvikler oss daglig i jobben. Du kan lære basisen forholdsvis raskt men du blir aldri utlært og det er alltid noe nytt å lære».