text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Tibnor lagerfører plater av rustfritt stål (overflatefinish 1D) i klasse LDX 2101 med EN-betegnelse 1.4162. LDX 2101 er et såkalt dupleks rustfritt stål og karakteriseres som sådan av en omtrent 50 – 50 blanding av austenitt og ferritt. Krominnholdet er høyere enn for tradisjonelle austenittiske rustfrie typer som EN 1.4301 eller 1.4307, men nikkelinnholdet er mye lavere, og har til en viss grad blitt erstattet av mangan. Stålet inneholder også mindre tilsetninger av molybden, kobber og nitrogen. Flytegrensen til LDX 2101 er omtrent dobbelt så stor som for austenittiske stål som 1.4301/ 4307, 1. 4404 eller 1.4432/1.4436. Det lave nikkelinnholdet gjør også at materialet ikke svinger i pris i samme grad som andre typer rustfritt stål. 

Flate formater av LDX 2101 (EN 1.4162) er standardisert i EN 10088-2. Denne standarden dekker varmebehandlet plate med tykkelser opp til og med 10 mm. 

Takket være det høye innholdet av krom i kombinasjon med nitrogen, yter LDX 2101 bedre i forhold til korrosjonsbestandighet enn vanlige austenittiske kvaliteter som 1.4301/ 1.4307. Videre gjør dens duplekskarakter stålet mye mer motstandsdyktig enn austenittiske typer mot spenningskorrosjonssprekker i kloridholdig miljøer. Dens gode korrosjonsbestandighet sammen med høy styrke gjør materialet til et attraktivt alternativ for bærende konstruksjoner utendørs, for eksempel i transportsektoren og for infrastruktur.  

LDX 2101 er lett å sveise med samme prosedyrer som for austenittiske stål. Dens kaldformbarhet er god, men den høyere styrke betyr at kreftene som trengs vil være høyere og tilbakefjæringen mer uttalt enn for en austenittisk karakter med samme dimensjoner. 

Dokumenter (nedlastninger)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.