text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Det austenittiske stålet med betegnelsen 1.4404 inneholder molybden i tillegg til krom og nikkel. Forskjellen mot 1.4301/ 1.4307 bortsett fra tilstedeværelsen av molybden er at nikkelinnholdet er større. Denne typen rustfritt stål omtales ofte som syrebestandig, noe som til en viss grad er en feilbetegnelse siden materialet motstår angrep kun av svake syrer. 1.4404 har labt karboninnhold som gjør at den kan sveises uten å risikere svekkelse av korrosjonsmotstanden i nærheten av sveisen. Når det gjelder styrke, tilsvarer 1.4404 mer eller mindre de lavere legerte karakterene 1.4301/ 1.4307. 

Flate formater på 1.3303 er standardisert i EN 10088-2. Denne standarden dekker kaldbearbeidede tykkelser opp til og med 8 mm. 

Tilstedeværelsen av molybden sammen med krom gjør 1.4404 motstandsdyktig mot korrosjon i svake syrer og vann som inneholder klorider så lenge kloridkonsentrasjonen ikke for høy; et eksempel på et miljø hvor stålet fungerer godt er saltholdig kystatmosfære. Materialet er også et vanlig valg for utstyr i profesjonelle kjøkken.  

Formbarheten til kaldbearbeidede plater av 1.4404 er i de fleste kaldformingsoperasjoner utmerket og ofte tilsvarende den for kaldvalset karbonstål. I tillegg er sveisbarheten meget god og det er sjelden problemer med fabrikasjon av sveisede strukturer. 

Overflatefinishen til kaldbehandlet 1.4404 som lagerført er 2B (glødet, beiset og med påfølgende lett kaldvalsing). 

Dokumenter (nedlastninger)
Tekniske data: Rustfritt stål (svensk)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.