text.skipToContent text.skipToNavigation
Siden har tekniske problemer, ordre-relaterte funksjoner fungerer ikke. Prøv igjen senere.
Produktinformasjon

Kaldvalset rustfri stålplate brukes i mange applikasjoner der materialet er nødvendig for å oppfylle en dekorativ eller hygienisk funksjon (eller begge deler). Det austenittiske stålet med betegnelsen 1.4404 inneholder molybden i tillegg til krom og nikkel. Forskjellen mot 1.4301/1.4307 bortsett fra tilstedeværelsen av molybden er at nikkelinnholdet er større. Denne typen rustfritt stål omtales ofte som syrebestandig, noe som til en viss grad er en feilbetegnelse siden materialet motstår angrep kun av svake syrer. Når det gjelder styrke, tilsvarer 1.4404 mer eller mindre de lavere legerte karakterene 1.4301/1.4307. Kaldvalset og overflatebehandlet plater av dette materialet anvendes i applikasjoner som krever estetisk appell kombinert med bedre korrosjonsbestandighet enn det som kan tilbys av 1.4016 eller 1.4301/1.4307.  

Flate formater på 1.4404 er standardisert i EN 10088-2. Denne standarden dekker kaldbearbeidede tykkelser opp til og med 8 mm. 

Formbarheten til kaldbearbeidede plater av 1.4404 er i den fleste kaldformingsoperasjoner utmerket og ofte tilsvarende den for kaldvalset karbonstål. I tillegg er sveisbarheten meget god og det er sjeldent problemer med fabrikasjon av sveisede strukturer. 

Tibnors lagerprogram omfatter kaldvalset plate i klasse 1.4404 med overflatefinish betegnet DP20 som er en slipt finish med høy glatthetsgrad (lav Ra). De følsomme overflatene på rustfrie stålplater som har blitt behandlet som beskrevet er vanligvis beskyttet av plast i form av plate eller film. 
 

Dokumenter (nedlastninger)
Tekniske data: Rustfritt stål (svensk)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.