text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Det austenittiske rustfrie stålet med betegnelsen 1.4404 inneholder i tillegg til krom og nikkel, også ca 2% molybden. Forskjellen fra 1, 4301/ 1, 4307 er i tillegg til tilstedeværelsen av molybden høyere nikkelinnhold. Denne typen rustfritt stål med høyere nikkel pluss molybden kalles ofte (litt uheldig) for syrebestandighet, men i virkeligheten motstår strålene angrep bare i svake syrer. 1. 4404 har lavt karboninnhold, som gjør at den kan sveises uten risiko for redusert korrosjonsmotstand i området ved siden av sveisen. Når det gjelder styrke, tilsvarer 1. 4404 omtrentlig de lavere legeringsstrålene 1.4301/ 1.4307. 

I form av plate er 1. 4404 standardisert i EN 10088-2. Varmvalset grovplate i tykkelser opptil 75 mm omfattes av denne standarden. 

Takket være molybdenet sammen med krom, viser 1. 4404 god motstand mot korrosjon i svake syrer og vann som inneholder klorider dersom kloridinnholdet ikke er for høyt; et eksempel på et miljø hvor stål fungerer godt er saltholdig atmosfære nær kysten. Materialet er også et vanlig valg innen utstyr til papirindustri, kjemisk anlegg og energiproduksjon.  

Ved kaldforming ved for eksempel bøying eller valseforming viser grov platemetall av 1, 4404 meget god formbarhet som ofte tilsvarer den varmvalsede grovplate i vanlig stål. I tillegg er sveisbarheten utmerket og sveising av denne typen stål utgjør sjeldent et problem. På den annen siden kan maskinering (fresing, boring) av 1. 4404 i grovt plateformat være vanskelig, men forenkles ved å velge verktøy tilpasset rustfritt stål. 

Overflatetilstand på 1.4404- platen som lagerføres er 1D (glødet og med overflateoksid fjernet ved beising). 

Dokumenter (nedlastninger)
Tekniske data: Rustfritt stål (svensk)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.