text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Austenittiske stål med betegnelsene 1.4301 og 1.4307 er de vanligste rustfrie typene og inneholder ca. 18 % krom og 9 % nikkel. Forskjellen mellom de to karakterene er at i 1.4301 er maksimalt tillatt karboninnhold høyere enn for 1.4307 som kan bety at 1.4301 har marginalt høyere styrke. I praksis er forskjellen i karbon mellom 1,4301 og 1,4307 ofte av liten betydning. Men hvis sveising skal utføres, er 1.4307 det foretrukne valget siden korrosjonsmotstanden i nærheten av sveisen kan bli svekket for 1.4301.
Flate stenger av rustfritt stål med mindre tykkelse er vanskelige å rulle og det er vanligvis mer effektivt å konvertere varmvalset bånd til stangformat via slisse. Som varmbehandlet plate er karakterene 1.4301/1.4307 standardisert i EN 10088-2. Tibnors program av rustfrie flate stenger basert på oppskjæring fra plate dekker området 3-12 mm tykkelse med bredder opp til og med 150 mm.
Karakterene 1.4301 og 1.4307 viser god motstand mot korrosjon i nøytralt vann både innendørs og utendørs. Stålene viser også immunitet mot atmosfærisk korrosjon. Disse rustfrie kvalitetene er imidlertid mindre egnet hvis miljøet er surt eller inneholder klorider. I slike tilfeller er det nødvendig med høyere legerte kvaliteter.
Formbarheten til flate stenger av både 1.4301 og 1.4307, selv når de produseres ved slissing av bånd, er i de fleste kaldformingsoperasjoner utmerket og ofte bedre enn varmvalset karbonstål. Begge kvalitetene kjennetegnes også av meget god sveisbarhet og gir sjelden problemer ved fremstilling av sveisede konstruksjoner. Maskinering, på den annen side, kan by på vanskeligheter, men forenkles ved bruk av skreddersydd verktøy.
Det varmbehandlede arket i 1.4301/1.4307 brukt som utgangsmateriale for slissing av flate stenger har overflatefinish 1D (glødet og med overflateoksid fjernet ved beising) og derfor har den brede flaten til stengene samme finish. Sideflatene har et typisk spalteutseende og det kan oppstå små grader. Tykkelse og bredde har pluss/minus toleranser som definert i EN 10058. Retthet uttrykt som buehøyde er maksimalt 0,004 ganger stanglengden.

Dokumenter (nedlastninger)
Tekniske data: Rustfritt stål (svensk)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.