text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Det austenittiske rustfrie stålet med betegnelse 1.4404 (SS 2348) inneholder i tillegg til krom og nikkel også ca. 2 % molybden. Forskjellen fra 1,4301 / 1,4307 er, i tillegg til tilstedeværelsen av molybden, et høyere nikkelinnhold. Denne typen rustfritt stål med høyere nikkel pluss molybden kalles ofte (litt uheldig) for syrebestandighet, men i virkeligheten motstår stålene angrep bare i svake syrer. 1.4404 har lavt karboninnhold, som gjør at den kan sveises uten risiko for redusert korrosjonsbestandighet i området ved siden av sveisen. Når det gjelder styrke, tilsvarer 1.4404 omtrentlig de lavere legeringsstålene 1.4301 og 1.4307. 

Flatstenger i rustfritt stål i mindre tykkelser er vanskelige å rulle, derfor er det ofte mer effektivt å konvertere varmvalset plate til stangformet ved kutting. I form av platemetall er 1.4404 standardisert i SS-EN 10088-2. Tibnors utvalg av flatstenger i rustfritt stål kuttet av platemetall inkluderer tykkelser på 3-12 mm og bredder opp til 150 mm. 

Takket være molybdenet sammen med krom, viser 1.4404 god korrosjonsbestandighet i svake syrer og vannholdig klorid dersom kloridinnholdet ikke er for høyt; Et eksempel på et miljø hvor stål fungerer godt er saltholdig atmosfære nær kysten. 

I nesten alle kaldformingsmetoder viser flate stenger av 1.4404, som er kuttet fra varmvalset plate, meget god formbarhet som ofte er bedre enn for vanlige varmvalsede stål. I tillegg er sveisbarheten utmerket og sveising av denne typen stål utgjør sjelden et problem. Austenittiske stål som 1.4404 er generelt vanskelige å bearbeide, men bearbeiding forenkles av verktøy tilpasset formålet. 

Den varmvalsede startplaten til 1.4404 i flatstavformat har en overflatetilstand på 1D (slukket glødet og syltet for å fjerne kalkavleiring), så den brede overflaten har de samme egenskapene. Sideflatene har typisk kuttkarakter og mindre grader kan forekomme. Tykkelse og bredde har pluss/minus toleranser som spesifisert i SS-EN 10058. Rettheten uttrykt som pilhøyde er maksimalt 0,004 ganger stangens lengde. 

Dokumenter (nedlastninger)
Tekniske data: Rustfritt stål (svensk)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.