text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Produksjonen av rustfri stålstang begynner med et ekstrudert stavemne eller en smelte som deretter tar sin form i et varmvalseverk for stenger. Valser i forskjellige former brukes til å produsere en rekke dimensjoner og tverrsnitt, f.eks. runde, firkantede, rektangulære, sekskantede eller vinklede profiler. Som med andre former for rustfritt stål, må stengene glødes og syltes, ellers vil korrosjonsmotstanden bli svekket. Et unntak er avskallede eller dreide rundstenger som kun trenger glødegass, da overflateoksidet fra varmebehandlingen forsvinner under maskinering. For bedre dimensjonstoleranse kan stenger i rustfritt stål slipes (rundstang) eller kaldtrekkes (rundstang og sekskantstang). Dimensjonstoleransen for rundstenger blir da ISO h9, som betyr et toleranseområde for diameter på ca. 0,1 mm eller mindre, avhengig av dimensjonen. I tillegg er diametertoleransen for maskinert stang (avskallet eller dreid) bedre enn i glødet og syltet tilstand. Rustfri stålstang brukes ofte i verkstedkomponenter og bearbeidbarhet er dermed en viktig faktor. Hvis bearbeidingsegenskapene er avgjørende, finnes det rustfritt stål med økt svovelinnhold, men den økte bearbeidbarheten oppnås på bekostning av korrosjonsmotstanden. For andre varianter kan rustfrie stålstenger behandles med kalsium i smeltetrinnet, noe som forbedrer bearbeidbarheten uten å svekke korrosjonsegenskapene og uten å avvike analytisk fra normen.

Dokumenter (nedlastninger)
Tekniske data: Rustfritt stål (svensk)
Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.