text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

C45E er et enkelt konstruksjonsstål som inneholder omtrent 0, 45% karbon. Det relativt høye karboninnholdet gjør stålet egnet for både herding og induksjonsherding (Q+T). Det lave legeringsnivået utelukker imidlertid god respons på induksjonsherding (Q+T) i større dimensjoner. 

C45E er standardisert i SS-EN ISO 683-1. Den (utgåtte) SS- betegnelse er 1672. Tibnor har valgt å lagerføre stenger av materiale med betegnelsen, C45R. Den eneste forskjellen til C45E er et kontrollert svovelnivå for forbedret bearbeidbarhet. Toleransen for varmvalsede firkanter, er som foreskrevet i SS-EN 10059. Retthetstoleransen for vanlige stenger er bedre enn 0, 004 ganger stanglengde. Ved strekkprøving av C45E – firkanter er det laveste tillatte nivået for flytegrense 310 – 280 MPa. Intervallet for strekkfasthet er 590 – 740 MPa og for hardhet 165 – 220 HB, uavhengig av dimensjon.  

Sveising av C45E er mulig, men alt annet enn veldig små tykkelser bør forvarmes. Bearbeidbarheten er veldig god og korte spon betyr at materialet er egnet for behandling i ubemannet drift. 

Dersom bruksområdet krever det, er C45E utmerket for induksjonsherding, og kan også overflateherdes med nitrering. En seigherding kan brukes for å øke styrken, men herdbarheten er ikke veldig god, så det er best å kjøle med vann eller oljer. 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.