text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

S355 er et konstruksjonsstål med relativt lavt karboninnhold og med god sveisbarhet, som betyr at sveising uten forvarming er mulig, med mindre delene har stor tykkelse. For smidde, firkantede stenger med kantlengde 100 – 250 mm er det høyeste tillatte nivået av karbonekvivalenter 0,52. 

S355 i smidd utførelse er standardisert i SS-EN 10250-2. Den (utgåtte) SS-betegnelsen er 2172. Tibnor foreskriver at Charpy – V slagseighet skal være minst 27 Joule ved – 40 °C, mens leveringstilstanden er normalisert (+ N). Stengene leveres grovfrest med en kantlengdetoleranse på +3/-0 mm per side. Høyden på buen er bedre enn 0,002 ganger stanglengden.  

Minste foreskrevne flytegrense fra strekkprøving av smidde og freste S355 er 285 eller 275 N/ mm2  (avhengig av dimensjon) sammen med strekkfasthet i området 450 – 630 N/mm2 og en forlengelse på 16% eller bedre. Etter SS-EN 10250 – 2 er prøvetakingsstedet halvveis mellom overflate og midten.  

I tilfelle applikasjonen krever en del med en slitesterk overflate, reagerer S355 godt på både sagherding og nitrering. Videre kan styrken økes via herding, forutsatt at avkjøling under herding er rask nok (i vann eller oljer). 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.