text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

C45E er et enkelt konstruksjonsstål som inneholder ca. 0, 45 % karbon. Det relativt høye karboninnholdet gjør stålet egnet til seigherding og induksjonsherding. Det lave legeringsnivået forhindrer midlertidig god respons på seigherding i større dimensjoner. 

C45E er standardisert i SS-EN 10250 - 2. SS- betegnelsen (utgått) er 1672. Tibnor har valgt å lagerføre stenger av materiell med betegnelsen C45R som definert i SS-EN ISO 683-1.  Den eneste forskjellen til C45E er et kontrollert svovelnivå for forbedret bearbeidelighet. Stengene er normalisert og avsluttet ved grov dreining til en diametertoleranse på +3/-0 mm. Retthetstoleransen er bedre enn 0,002 gange lengden.  

Ved strekkprøving av C45E er det laveste tillatte nivået av flytspenning 280 MPa. Området for strekkfastheten er 590 – 740 MPa, og hardheten skal være høyest 220 HB. Etter SS-EN 10250 – 2 er prøvetakingsstedet midt i radius.   

Sveising av C45E er mulig, men alt annet enn veldig små deler må forvarmes. Bearbeidbarheten er veldig god, og korte spon betyr at materialet er egnet for bearbeiding i ubemannet drift. 

Hvis anvendelsen krever det, er C45E (R ) særdeles velegnet til induksjonsherding og kan også overflateherdes ved nitrering. En seigherding kan brukes til å øke styrkenivået, men hardheten er ikke særlig god så seigheten utføres best ved hjelp av vann eller polymer som kjølemiddel. 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.