text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

C45E (R) er et enkelt spesialstål som inneholder ca. 0,45 % karbon. Det relativt høye karboninnholdet gjør stålet egnet til seigherding og induksjonsherding. Det lave legeringsnivået forhindrer midlertidig god respons på seigherding i større dimensjoner. 

C45E er standardisert i SS-EN ISO 683 – 1. SS- betegnelsen (utgått) er 1672. Tibnor har valgt å lagerføre stenger av materiell med betegnelse C45R. Den eneste forskjellen til C45E er et kontrollert svovelnivå for bedret bearbeidelighet. Diametertoleranse for varmvalset rundstål er som foreskrevet i SS-EN 10060. Retthetstoleransen for alminnelig rette stenger er bedre enn 0, 004 gange stanglengden. 

Ved strekkprøving av C45E er det laveste tillatte nivået av flytspenning 310-280 MPa, avhengig av diameteren. Strekkfasthet er i område 590 – 740 MPa og for hardhet 165 – 220 HB, uavhengig av diameter.  

Sveising av C45E er mulig, men alt annet enn veldig små deler må forvarmes. Bearbeidbarheten er veldig god, og korte spon betyr at materialet er egnet for bearbeiding i ubemannet drift. 

Dersom det kreves, er C45E spesielt egnet for induksjonsherding og kan også overflateherdes ved nitrering. En herding kan brukes til å øke styrkenivået, men hardheten er ikke veldig god, så herdingen utføres best med vann eller oljer som kjølemiddel. 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.