text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

S355 er et stål med lavt karboninnhold med god sveisbarhet, som betyr at sveising uten forvarming normalt er mulig, med mindre de involverte delene er meget store. Det høyeste tillatte nivået av karbonekvivalent er i området 0,45 – 0,52 %, avhengig av diameter.   

S355 er standardisert i SS-EN 10025- . Den (utgåtte) SS- betegnelsen er 2172. Tallet 355 gjelder minimumsnivået for flytegrense i MPa for de minste dimensjonene, mens J2 foreskriver at Charpy_V slagfasthet skal være på minst 27 Joule ved -20°C. Stangen som lagerføres har enten tillegg + AR som viser at leveringsversjonen er varmvalset, eller +N som indikerer normalisert tilstand. Diametertoleranser er i henhold til SS-EN 10060. Rettheten (pilhøyden) for en normal retningsstang må være bedre enn 0, 004 ganger stangens lengde.  

Minste foreskrevne flytegrense for stål S355 varierer avhengig av diameter over området 355 – 275 MPa. Intervallet for strekkfasthet og minste tillatte forlengelse i en strekkprøve avtar noe ettersom diameteren øker. 

Dersom bruksområde krever at delen har en slitesterk overflate, reagerer S355 godt på både herding og nitrering. Videre kan styrken økes via bråkjøling og temperering forutsatt at avkjølingen under herding er rask nok (i vann eller polymer bråkjøling). 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.