text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

C45E er et enkelt konstruksjonsstål som inneholder ca. 0, 45 % karbon. Det relativt høye karboninnholdet gjør stålet egnet til seigherding og induksjonsherding. Det lave legeringsnivået forhindrer midlertidig god respons på seigherding i større dimensjoner. 

C45R er standardisert i SS-EN ISO 683- 1. SS- betegnelsen (utgått) er 1672. Tibnor har valgt å lagerføre stenger av materiell med betegnelsen C45R. Den eneste forskjellen til C45E er et kontrollert svovelnivå for forbedret bearbeidelighet. Diametertoleransen for varmvalset rundstål er som foreskrevet i SS-EN 10060. Retthetstoleransen for alminnelige rette stenger er bedre enn 0,004 gange stanglengden. 

Ved strekkprøving av C45E (R) er det laveste tillatte nivået av flytspenning 310-280 MPa, avhengig av diameteren. Område for strekkfastheten er 590 – 740 MPa og for hardhet 165 – 220 HB, uavhengig av diameter.  

Sveising av C45E er mulig, men alt annet enn veldig små deler må forvarmes. Bearbeidbarheten er veldig god, og korte spon betyr at materialet er egnet for bearbeiding i ubemannet drift. 

Hvis anvendelsen krever det, er C45E (R ) særdeles velegnet til induksjonsherding og kan også overflateherdes ved nitrering. En seigherding kan brukes til å øke styrkenivået, men hardheten er ikke særlig god så seigherdingen utføres best ved hjelp av vann eller oljer som kjølemiddel. 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.