text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Ovako 803F og 825B er lavlegerte stål med omtrent 1% karbon. 803F er legert med krom mens 825B er noe høyere legert og inneholder molybden i tillegg til krom. Stålet er lagret mens stengene er mykt glødet for å lette bearbeiding. Gjennom herding og anløpning kan materialet oppnå høy styrke og hardhet, nivået kan sammenlignes med det som kan oppnås via herding. Stålene kan også anvendes for andre deler enn kulelagre som det er nødvendig med høy overflatehardhet.

Hos Tibnor er lagerstengene i klasse 803F opptil 55 mm i diameter. Større dimensjoner er i høyere legert klasse 825B. Overflatens utførelse skrelles opp til 100 mm og varmvalses for større diameter.
Når det gjelder kjemisk analyse, oppfyller 803F alle kravene for klasse 100Cr6 i SS-EN ISO 683 - 17, mens 825B tilsvarer 100CrMo7-3 i samme standard. Den utgåtte SS-standarden for 803F er 2258. I SS-EN ISO 683 - 17 er den mykt gledet leverinstilstanden utpekt av tillegget “+ A” etter betegnelsen på stålet.

Herding ved 150-250 ° C etter herding i olje, resulterer i en hardhet på 60-62 HRC som er egnet for kulelagre og andre bruksområder der høy hardhet er nødvendig. Hvis det kreves bedre skårslagsseighet, kan tempereringstemperaturen økes til> 350 ° C. Et annet varmebehandlingsalternativ for å oppnå høy hardhet er austenittisering i et saltbad ved 200 - 250 ° C. En kombinasjon av hard, slitesterk overflate og tøffere kjerne kan oppnås gjennom induksjonsherding.

803F og 825B er ikke sveisbare.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.