text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Siden 2002 har SSAB markedsført Toolox® 44 som et plateprodukt for verktøyapplikasjoner. Toolox er nå tilgjengelig som rundstang med nøyaktig samme fordelaktige egenskaper som tilsvarende produkt i form av metallplater. Toolox er lagerført i et skall-dreid design. 

Karakteristisk for Toolox 44 er at den leveres herdet og herdet til meget høy styrke og hardhet. Typiske nivåer er 1450 MPa for flytegrense og 440 HB for hardhet. Avkjøling under herding har vært så effektiv at materialet i midten av en stang har nesten samme hardhet som i overflatesonen. 

Til tross for høy styrke er stålet relativt lavlegert, noe som gjør at både bearbeidbarhet og sveisbarhet fortsatt er ganske god. I tillegg, når den høye hardheten tas i betraktning, viser Toolox god slagfasthet. 

Den høye styrken til Toolox kan brukes til å øke ytelsen til en struktur, spesielt når det gjelder utmattelsesmotstand. Alternativt kan du redusere vekten samtidig som du opprettholder ytelsen. I tillegg fremmes gode utmattingsegenskaper av stålets høye renhetsgrad, dvs. lavt innhold av ikke-metalliske inneslutninger, som oppnås takket være nøye prosesskontroll i stålproduksjonen. 

Toolox egner seg godt for overflatebehandling ved nitrering som gir et herdende lag med enda høyere hardhet, lav friksjon og noe motstand mot korrosjon. 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.