text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

I hele verden er betegnelsen Hardox® synonymt med slitesterk plate. Nå finnes både Hardox 400 og Hardox 500 tilgjengelig i form av rundstang med samme egenskaper som motsvarende produkt i form av plate. Hardox er lagerført i varmvalset tilstand. 

Den viktigste egenskapen ved Hardox 400 er den høye styrke og hardhet. Typiske nivåer er 1 350 N/ mm2  for strekkgrense og 400 HB for hardhet. Effektiviteten av kjølning ved harding har vært så effektiv at materialet i midten av en stang har nesten samme hardhet som på overflaten. 

På tross av dens høye styrke er stålet lavlegeret, som betyr at bearbeideligheten og sveisbarheten er gunstig. Selv med et høyt hardhetsnivå, har Hardox en meget god slagstyrke. 

Den høye styrken til Hardox kan brukes som god effekt til å øke en komponents tretthetsmotstand. Alternativt kan vekten reduseres uten tap av yteevne. Videre bidrar det høye nivået av renhet (fri for skadelige ikke- metalliske inneslutninger), avledet fra nøye prosesskontroll ved stålproduksjon, til gunstig tretthetsegenskaper.  

Hardox reagerer godt på nitrerende overflatebehandling og gir et overflatelag med enda høyere hardhet, lav friksjon og en viss grad av korrosjonsbestandighet. 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.