text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

36SMnPb14 er et medium-karbon automatstål, noe som betyr at analysen er tilpasset for å fremme skjærbarhet på bekostning av andre egenskaper. Stålet kan bearbeides med høye skjærehastigheter og blokkene er korte, noe som letter bearbeiding i ubemannede maskiner. Sammenlignet med 11SMnPb30 er tilsetningen av svovel og bly lavere i 36MnPb14 da det høyere karboninnholdet også har en positiv effekt på skjærbarheten. Blyets fremmende effekt på kuttbarhet stammer fra det lave smeltepunktet når blypartiklene i stål smelter ved siden av skjæreflaten og bidrar lokalt til smøring. Det kaldtrukkede designet ("+ C") bidrar også til den gode skjærbarheten.

36SMnPb14 + C er standardisert i SS-EN 10077 - 3. SS-betegnelsen (utgått) er 1957 - 04. Grunnstålet 36SMnPb14 har bedre styrke enn 11SMnPb30 og kaldtrekking forbedrer strekk- og flytegrensen ytterligere. Det minste tillatte flytegrensen varierer avhengig av diameteren over intervallet 550 - 360 N / mm2. Flytegrensen senkes med økende diameter, mens den minste utvidelsen som er tillatt for strekkprøving, økes litt.

Diametertoleransen på 36SMnPb14 + C som en kaldtrukket rundstang er god, nivå h9 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn det som er typisk for varmvalsede stenger, og pilhøyden er på det høyeste 0,001 ganger lengden på stangen. Rettighet er en viktig egenskap ved bearbeiding av stål i stangmatede maskiner.

36SMnPb14 + C har svært begrenset sveisbarhet.

Hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan 36SMnPb14 indusere herding. I tillegg og om nødvendig kan stålets grunnstyrke økes betydelig ved herding og anløpning.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.