text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

550MW+ er den kaldtrukkede versjonen av 520MW+. Sistnevnte er et såkalt M-Steel® hvor, i tillegg til behandling med kalsium, oppnås ytterligere forbedring av maskinbearbeidingsegenskaper ved økt svovelinnhold. Stålet er mikrolegert med en liten tilsetning av vanadium. I tillegg for 550MW+, blir maskinbearbeidingsegenskapene enda bedre takket være kaldtrekking. 550MW+ er et levedyktig alternativ til blylegert automatstål hvis du vil unngå forurensning av bly i verkstedet.

Foruten om svoveltilsetningen, er den kjemiske analysen av 550MW+ i likhet med S355J2C + C, som er standardisert i SS-EN 10077-2 og med (utgått) SS-betegnelser 2172 og 2174. På grunn av vanadiumtilsetningsstoffet er imidlertid flytegrensen for 550MW+ betydelig høyere. I tillegg, og i motsetning til S355J2C + C, er Charpy-V-slagmotstanden på 550M garantert 27 Joules eller bedre ved + 20 ° C.

Diametertoleransen for 550MW+ i form av kaldtrukket rundstang er god, nivå h9 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn for 520MW+ varmvalset stang, og pilhøyden er på det høyeste 0,001 ganger lengden på stangen. Produkt lagerføres som 3 meters lengder med en ende avfaset.

Sveisbarheten på 550MW+ er begrenset på grunn av det høye innholdet av svovel. Maskinbearbeidingsegenskaper er imidlertid utmerket, spesielt sammenlignet med S355J2C + C.

Hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan 550MW+ være både herdbar og nitrert med gode resultater. I tillegg kan styrken økes ved herding og anløpning, men da kreves tilstrekkelig hurtig avkjøling (fortrinnsvis i vann eller polymert kjølevæske) under herding.
 

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.