text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

KOMPAX er en forkortet betegnelse for komprimert aksel som i utgangspunktet er en kaldtrukket rund stang i stålkvalitet S355J2C + C. S355 er et konstruksjonsstål med lav karbon med god sveisbarhet, noe som betyr at stålet normalt kan sveises uten forvarming med mindre detaljene er veldig store. Avhengig av diameter er den høyeste karbonekvivalent i området 0,45 - 0,52%.

Stålet S355 i den kaldtrukkede versjonen (betegnet med utvidelsen "+ C") er standardisert i SS-EN 10277 - 2. Den (utgåtte) SS-betegnelsen er 2172. Minste tillatte nivå av flytegrense for stål S355J2C varierer avhengig av diameter over området 490 - 375 MPa. Intervallet for strekkfasthet avtar og den minste tillatte forlengelsen i en strekkprøve øker noe etter hvert som stangdiameteren øker. Det er ingen garanti for skårslagsseighet.

Diametertoleransen for S355J2C-stangen i kaldtrukket versjon er god, nivå h9 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn for varmvalset stang, og pilhøyden er maksimalt 0,001 ganger lengden på stangen. Produkter som leveres fra lager kommer i to lengder, 3 meter for diameter 8-40 mm og 6 meter for diameter >40 mm. 3 meters lengdene har begge ender avfaset, mens de lengre lengdene har minst en ende avfaset.

Hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan S355 være både herdet og nitrert med gode resultater. I tillegg kan styrken økes ved herding og anløpning, men da kreves tilstrekkelig rask avkjøling (i vann eller polymert kjølevæske) under herding.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.