text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

550M er den kaldtrukkede versjonen av 520M. Sistnevnte er et såkalt M-Steel® hvor man gjennom behandling med kalsium oppnår forbedrede egenskaper når det gjelder kappemaskinering uten at det går ut over styrke, skårslagsseighet eller sveisbarhet. Stålet er mikrolegert med en liten tilsetning av vanadium. For 550M blir kuttbarheten enda bedre etter kaldtrekking.

Når det gjelder kjemisk analyse, ligner 550M-stålet S355J2C + C, som er standardisert i SS-EN 10277-2 og med (utløpt) SS-betegnelser 2172 og 2174. Imidlertid, takket være vanadiumtilsetningsstoffet, er flytegrensen for 550M betydelig høyere. I tillegg, og i motsetning til S355J2C + C, er Charpy-V-skårslagsseighet på 550M garantert 27 Joules eller bedre ved + 20 ° C.

Diametertoleransen for 550M kaldtrukket rund stang er god, nivå h9 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn for 520M varmvalset stang, og pilhøyden er på det høyeste 0,001 ganger lengden på stangen. Produkt lagerføres som 3 meters lengder med en ende avfaset.

Sveisbarheten på 550M er god, og den høyeste karbonekvivalent er mellom 0,45 og 0,47% avhengig av dimensjonen på stangen. Sveising uten forvarming er vanligvis mulig. Maskinbearbeidingsegenskapene er utmerket, spesielt sammenlignet med S355J2C + C.

Hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan 550M være både herdet og nitrert med gode resultater. I tillegg kan styrken økes ved herding og anløpning, men da kreves tilstrekkelig hurtig avkjøling (fortrinnsvis i vann eller polymert kjølevæske) under herding.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.