text.skipToContent text.skipToNavigation

Bergs Produktionskonsult

Brobyggende samarbeid

Prestisjetungt samarbeid og gode relasjoner med Tibnor har ført til mange vellykkede prosjekter for Bergs Produksjonskonsulent. Ikke minst den 24 meter lange boltebroen for skogsindustrien, som satte verkstedet på prøve. "Hadde jeg ikke hatt Tibnor med på laget, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag," sier administrerende direktør Robert Berg.

Kraftige stålkonstruksjoner for den nordiske gruveindustrien, lange, tunge broer for skogindustrien, men også avanserte flytrapper med mange spesielle detaljer er blant projektene man har samarbeidet på.

Det er produsert en rekke avanserte stålprodukter i Bergs produksjonskonsulent i Piteå i løpet av det siste tiåret. Nesten alltid i samarbeid med leverandøren Tibnor, et samarbeid som kan sammenlignes med et partnerskap snarere enn et rent kunde/leverandør-forhold.

Samarbeidet med Tibnor

- Hadde vi ikke hatt Tibnor med oss i prosjektene våre, ville ikke Bergs Produksjonskonsulent vært der vi er i dag. De har vært en enorm hjelp når det gjelder beregninger og kalkyler, klargjøreRobert Berg materialer og levere dem til oss, men også med tanker og ideer, sier Robert Berg, som grunnla Bergs Produksjonskonsulent i 2012. Da var han alene i selskapet, som siden har vokst betraktelig. I dag jobber det cirka 28 ansatte i bedriften, og de betjener hele den nordiske basenæringen.

I 2016 ble samarbeidet satt på en ekstra prøve da Bergs kunde SCA Skog trengte en 24 meter lang stålbro til SCA sitt skogsfelt på kort varsel. Den gamle broen hadde blitt ødelagt på grunn av vær og vind, og det var raskt behov for en erstatning for at SCA kunne fortsette å transportere tømmer fra sine felt i innlandet av Norrland.

Å konstruere en stålbro var ikke noe nytt for Bergs Produksjonskonsulent, som har produsert og installert nesten 40 broer med ulik lengde gjennom årene. Men å bygge så langt som 24 meter, med fire brobjelker som hver veide 6,5 tonn, var litt spesielt.

En boltet bro tar form

- SCA Skog har mye eget land, der de selv har ansvar for infrastruktur, veier og broer. Vi har produsert og montert broer for dem siden 2013, men aldri så lange og tunge, så det var en utfordring, sier Robert Berg og fortsetter:

- En boltet bro måtte bli løsningen, da den gir kunden muligheten til å enkelt bruke broen på nye oppdrag når skogen høstes ett sted.

Bergs ProduktionskonsultÅ sette sammen en så lang bro krevde mye materiale og mye beregninger. Robert ringte kontakten sin Patrik Bjevlouk på Tibnor.
- Jeg har kjent Patrik i mer enn ti år og stoler fullt og helt på han. Han er helt suveren og jeg kan konsultere ham om alt. Vi møtes vanligvis kvartalsvis og har diskusjoner om kommende og pågående prosjekter.

Det er ikke bare hjelpen med beregningen som Robert Berg setter pris på, men også muligheten for å få Tibnor til å forberede materialet gjennom boring, skjæring, figurskjæring, hullskjæring og priming.

- Rundt 30 prosent av materialet er ferdig når det kommer til oss, da gjør vi etterbehandlingen selv på verkstedet. Dette er ting vi kan gjøre selv, men det tar tid og er tidvis det problematisk for oss å ha så mye materiale her og utenfor verkstedet, ikke minst fordi vi har så mye snø som vil dekke materialet. Da er det mye bedre å få det ferdig behandlet fra Tibnor. De avlaster meg med 20 prosent i forberedelsesjobben min, sier Robert Berg, og legger til:

- Samtidig er det så bra at Patrik kan fortelle meg at "dette er bedre at du gjør selv, fordi det vil være mer lønnsomt for deg enn om Tibnor gjør det". Jeg liker virkelig at vi har den åpne dialogen.

I et åpent, prestisjefylt samarbeid ble det gjort beregninger for å gjøre broen så kostnadseffektiv som mulig. Mye av prefabrikkeringen ble gjort hos Tibnors anlegg i Köping, for eksempel skjæring og boring av bjelker, samt rekkverk til broene.
- På denne måten klarte vi raskt å sette sammen broen i verkstedet vårt og levere den til SCA, som ble veldig fornøyd, sier Robert Berg.

Å samarbeide på denne måten har blitt en naturlig måte å jobbe på for Bergs og Tibnor på gjennom årene.

- Hvis vi har en veldig stor jobb, drar jeg vanligvis til Tibnor i Köping og setter meg ned med dem og forklarer tegning for tegning. Deretter diskuterer vi hvordan de klipper og forbereder materialet for å få det beste ut av det, til den beste prisen. Jeg får mange gode tilbakemeldinger fra Patrik og kollegene hans, noe som sparer tid og penger. Så det skal mye til før jeg erstatter Tibnor, fordi jeg har fått så mye hjelp av dem opp gjennom årene, avslutter Berg.

I korthet

Bergs Produktionskonsult
Bergs Produksjonskonsulent utfører omfattende oppdrag med fokus på prosjekt- og byggeledelse i hele Sverige. De utfører alt fra større konstruksjoner til mindre detaljer i stål. Arbeidet foregår både hjemme på verkstedet og ute i felt. Bergs Produksjonskonsulent påtar seg også designoppdrag i et bredt spekter - fra å tegne tegninger til å gjøre beregninger for større prosjekter. Selskapet har ca. 28 ansatte og betjener hele den nordiske basenæringen.

Utfordringen
Å konstruere en 24 meter lang og nesten 40 tonn tung boltbro på en kostnadseffektiv og rask måte for SCA Skog.

Løsning
I et nært og prestisjetungt samarbeid produserte Bergs Produksjonskonsulent og Tibnor kostnadseffektive beregninger for å produsere broen. Mye av prefabrikasjonen, som kutting, boring og skjæring, fant sted på Tibnors anlegg i Köping, slik at Bergs kunne konsentrere seg om de mer kompliserte detaljene i verkstedet hans.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.