text.skipToContent text.skipToNavigation

Huddig

Løsningen: høyfast stål

Ikke bare biler, men også tunge industrikjøretøy kjører nå med hybridteknologi. Skovlgravemaskinen Tigon Technology fra Huddig har iallfall lagt konkurrentene langt bak seg med sin miljø- og energieffektive drivlinje.

I 2009 bestemte Huddig seg for at de innen få år skulle presentere en skovlgravemaskin som satte en ny standard for begrepet drivstoffeffektivitet, noe som skulle skje ved hjelp av en helt ny drivlinje som utnyttet hybridteknologi.

Og egentlig var det ikke noe spesielt med det. Huddig har siden starten i 1959 vokst fra åtte ansatte til hundre, og produsert over 10 000 skovlgravemaskiner. Kjernevirksomheten har hele tiden vært nytenking, og innovasjon har blitt sett på som den beste måten å konkurrere på. Nå var det på tide å ta konseptet et skritt videre.

Med fokus på miljøet

Men det er ikke alltid helt enkelt å tenke nytt. For å få ned energiforbruket, ville Huddig bruke en hybridteknologi der hjulenes bevegelser genererer energi til et elbatteri som kunne drive elmotorene. Problemet var bare at hvis det skulle på plass en motor ved hvert hjul, måtte akslene fjernes, noe som innebar større belastning på rammene.

Løsningen ble at Tibnor bidro til å finne et høyfast stål fra SSAB som kunne styrke rammene, og på denne måten frigjøre plass til elmotorene. Dette har ført til at Tigon Technology kan spare store mengder drivstoff, for eksempel ved å slå av dieselmotoren når det bare er skyliften som brukes, eller ved at styresystemet sørger for at hvert enkelt hjul alltid har korrekt trekkraft. Resultatet har blitt en stor suksess med mange nye kunder som spør når gravemaskinen kommer i salg.

Det er ikke bare under arbeidet med Tigon Technology som Huddig har samarbeidet med Tibnor. I mange år har Tibnor også forsynt Huddig med plater til førerhyttekonstruksjoner og rammer til flere gravemaskiner, og dessuten står man for en stor del av disse produktenes plateprosessering.

– Det beste når du skal produsere et produkt er selvfølgelig å få en pall med ferdige detaljer som du slipper å bearbeide selv, men som kan puttes rett i produksjonen og sveises sammen, sier Michael Lindgren, uteselger hos Tibnor og den som har kontakten med Huddig.

– Tildels sparer du tid, og tildels slipper du gjøre store investeringer i dyre maskiner. 

I korthet

Huddig
Svensk bedrift som produserer og selger skovlgravemaskiner i 13 land.

Utfordring
Få fram tilstrekkelig sterke rammer til å kunne montere elmotorer der hjulakslene sitter, og dermed få en helt hybriddrevet skovlgravemaskin.

Løsning
Rammene produseres i høyfast stål fra Tibnor og SSAB. Tibnor har også en stor del av Huddig-konsernets platebearbeiding, for eksempel slyngrensing, bøying og kapping.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!