text.skipToContent text.skipToNavigation

IMS Technologies AS

Ett av Nordens største laser-automasjonsanlegg krever forutsigbarhet og leveringsdyktighet

Hos IMS Technologies skjer det mye om dagen. Bedriften starter i disse dager installasjonen av sitt nye automasjonsanlegg, en storinvestering fra deres side. Det nye automasjonsanlegget vil bli ett av Nordens største laser-automasjonsanlegg, med en hel unik kapasitet. 500 tonn stål skal ajourholdes fortløpende til enhver tid, noe som betyr at IMS er helt avhengig av en pålitelig leverandør. Og her kommer Tibnor inn i bildet - en stålleverandør som kan tilby forutsigbarhet og leveringsdyktighet. 
 

Rune Storhaug jobber som Department Manager hos IMS Technologies og jobber tett med Tibnor, i samarbeid med kollega, Ove Andersen som er Innkjøpssjef. For IMS og Storhaug har det vært helt avgjørende å knytte til seg en pålitelig samarbeidspartner til deres nye laseranlegg, som er en stor og viktig fremtidsinvestering. Hele 1 000 kvadratmeter og 100 % automatisering for plater opptil 2 020 x 6 000 mm format. Store mengder stål skal rullere gjennom IMS sitt system, og det vil kreve mye. 
 

- Leveringsdyktighet er helt essensielt for oss og da er Tibnor rett samarbeidspartner, forteller Storhaug. Han fortsetter. 
 

- De siste årene har vært utfordrende med tanke på både pandemi og krig. Tibnor har vist seg å være en viktig samarbeidspartner, med konkurransedyktige priser og pålitelig leveranse. 
 

I prosessen med å finne en samarbeidspartner til nytt anlegg ble flere stålgrossister kontaktet. Storhaug forteller.
 

-Flere stålgrossister fikk samme mulighet, men takket nei. Tibnor tok utfordringen.

IMS Technologies AS

IMS Technologies AS er et norsk industriselskap med fokus på sikkerhetsløsninger for det maritime og offshoremarkedet. Selskapet er en verdensledende produsent av vanntette skyvedører. Dette utgjør i dag ca. 25 % av omsetningen for IMS Laser, avdelingen som står bak deleproduksjon av skyvedørene.

Skjæring av platedeler er den største delen av driften. IMS Laser har Norges største kantpressen og skjærer platedeler fra 0,7 mm til 25 mm. 75% av omsetningen kommer fra levering av platedeler til eksterne kunder i hele Norge, som innebærer alt fra mekanisk industri, bygg & anlegg til private kunstnere.

Leverandør av stålplater

Tibnor har lenge vært IMS sin leverandør av stålplater til produksjonen av vanntette dører. Samarbeidet omfatter også lagerhold. Tibnor har opprettet et eget lager hos IMS på Akland hvor det blant annet lagerføres plater klippet fra coil som kommer direkte fra Tibnor sitt Servicenter, IB Andresen i Danmark. Dette skaper en forutsigbarhet for IMS som på denne måten er sikret en umiddelbar tilgjengelighet på plater. Lageret på Akland inneholder alle storformat plater i syrefast og rustfri kvalitet. Snart skal alle plater som er klippet fra coil som IMS bruker, lagerføres her.
 

Robert Støle Johannessen jobber som KAM i Tibnor/ Region Syd og er IMS sin kontaktperson. Han forteller om samarbeidet med IMS.

- IMS er en stor og viktig strategisk kunde for oss i Tibnor. Vi har en tett dialog og samarbeidet krever at vi er tilgjengelig for IMS hele tiden for å tilrettelegge deres forespørsler og bestillinger. Smartere løsninger øker konkurranseevnen og effektiviteten for firmaer i industrien, og sammen gjør vi den nordisk industrien enda sterkere. Vårt samarbeid bygger på gjensidig respekt og tillit, vi må ha et oppriktig ønske om å forstå hverandre for å lykkes.
 

Storhaug er godt fornøyd med samarbeidet med Johannessen og Tibnor, og trekker blant annet frem solid markedskompetansen som en styrke. Gjennom ukentlig oppdatering fra Johannessen får IMS en bedre forståelse av stålmarkedet.
 

-  Robert oppdaterer oss ukentlig på stålmarkedet slik at vi får en god oversikt, og vet hva som rører seg i markedet. 

Ambisiøs satsning og styrket samarbeid

Samarbeidet mellom IMS og Tibnor har utviklet seg raskt, og i takt med IMS sin ambisiøse satsning med nytt anlegg. Ved deres nye automasjonsanlegg vil det være viktig å ha et lagerhold tilgjengelig til enhver tid. IMS er avhengig av å få stålet levert i rett kvalitet til rett tid.
 

-  Tibnor er en pålitelig stålleverandør, og nettopp derfor ønsker vi å utvide samarbeidet. Vi har en åpen og tett dialog med Tibnor, jeg har en veldig god følelse på dette samarbeidet, forteller Storhaug.
 

IMS sitt nye automasjonsanlegg er beregnet å stå klart september 2022, mens høytlageret er beregnet ferdig montert i november.
 

I korthet

IMS Technologies

IMS Technologies er et norsk industriselskap med fokus på sikkerhetsløsninger for det maritime og offshoremarkedet, og er i dag en verdensledende produsent av vanntette skyvedører. IMS Laser, en av selskapets avdelinger, har Norges største kantpressen som skjærer platedeler fra 0,7 mm til 25 mm. Platedelene leveres til eksterne kunder i hele Norge. 

Utfordring

IMS skal installere ett av Nordens største laser-automasjonsanlegg, hvor 500 tonn stål skal ajourholdes fortløpende til enhver tid. Dette krever en pålitelig stålleverandør som kan levere rett materiell til rett tid.

Løsning

Tibnor er en stålleverandør som kan tilby forutsigbarhet og leveringsdyktighet for IMS, og vil sørge for at store mengder stål vil rullere gjennom deres nye automasjonslager. I tillegg har Tibnor opprettet eget lager hos IMS på Akland, noe som skaper en forutsigbarhet for IMS som på denne måten er sikret en umiddelbar tilgjengelighet på plater.

Tibnor har som mål å imøtekomme etterspørseler fra våre kunder, derfor velger vi partnere med omhu for å sikre den beste og mest unike 
kundeløsningen. Les mer om hva vi kan gjøre for deg.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Rask bestilling
Lukk Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.