text.skipToContent text.skipToNavigation

Laukamo 

Skjæring etter mål gir store konkurransfordeler 

Laukamos kunder krever raske og fleksible tjenester, og forandringer på kundenes sluttprodukter påvirker hele leverandørkjeden. Produkter ferdig kappet i ark og bånd gjør at Laukamo sparer tid og svinn og gir direkte fordeler i prissettingen.
 
Laukamos røtter kommer fra familiebedriften O. H: Sandberg, som ble grunnlagt i 1952. Laukamo opererer fremdeles som familiebedrift og er i dag, etter kommunen, den nest største arbeidsgiveren i den finske byen Somero.  Laukamo har kombinert fire kompetanseområder: tynnplater, plastsprøytestøping, pressing av flytende silikon og elektronikk. Akkurat denne flerfaglige kompetansen gir Laukamo et forsprang på markedet for de valgte kundesegmentene.
 
Laukamo er en avtaleprodusent som lager svært forskjellige sluttprodukter til kundene sine. For eksempel består kundegruppen til tynnplatefabrikken bl.a. av produsenter innen ventilasjons-, båt- og elektronikkindustrien.
 
- Kundene våre krever raske svar og leveringer samt fleksibelhet. For omtrent ett år siden forandret en av våre største kunder størrelsen på produktet sitt med noen få millimeter. Til dette produktet bruker vi en rull i spesialbredde, som vi skjærer emnene ut av, og derfor virket dette inn på hele produksjonskjeden. Vi måtte reagere raskt på forandringene. I samarbeid med Tibnor fant vi kreative løsninger, og jeg syns vi løste prosjektet sammen på en suveren måte, forteller næringssjefen i Laukamo Markus Olshin. 

Produkter ferdig kappet sparer tid och svinn

Tibnor har allerede samarbeidet med Laukamo i flere år. Laukamo kjøper standardark av forsinkede, standard stål- og tynnplater, men også skreddersydde plater etter egne mål. Dette er for eksempel ark i spesialmål skjært i én eller to retninger.
 
- Den største fordelen i prosjektet med produksjonen av kondensatorkar er at vi får plateemnene ferdig skjært. Vi trenger svært mange forskjellige størrelser. Arbeidstiden hos oss blir mindre når vi ikke trenger å skjære opp emnene selv. Det oppstår heller ikke noe platesvinn. De ferdig skårede platene i egne mål betyr direkte mer penger og større konkurransedyktighet for oss. Når vi bruker ark i forskjellige størrelser til produktene våre, klarer vi oss bedre i priskonkurransen, forteller Olshin.
 
Laukamo er fornøyd med samarbeidet og den korte reaksjonstiden.
 
- Generelt er jeg fornøyd med Tibnors måte å operere på. Dersom og når det oppstår et problem, er de raske til å svare, og sammen prøver vi å finne løsninger på problemene, forteller Olshin til slutt.

I korthet

  • Virksomheten: Laukamo kombinerer fire forskjellige virkeområder: tynnplater, plastsprøytestøping, pressing av flytende silikon og elektronikk.

  • Grunnlagt: 1952
  • Sted: Somero
  • Daglig leder: Esko Lammervo
  • Antall ansatte: 140
  • Omsetning: ca. 16 millioner euro (2016), ca. 17,5 millioner (budsjettert for 2017)

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!