text.skipToContent text.skipToNavigation

Lonbakken

Trappeseksjoner til et av de nye landemerkene i Oslo

Lonbakken Mek. Verksted AS, lokalisert på Otta, har i 2017 levert trappeseksjonene til det nye Munch-museet i Bjørvika (Lambda), hovedsakelig rømningstrapper, men også publikumstrapper til de tre øverste etasjene. Dette er 37 seksjoner og totalt 87 tonn med stål. 

«Det har vært en komplisert prosess på tilbud- og tegningsstadiet, men nå er de siste seksjonene levert og vi er veldig stolte av å levere trapper til en av Oslos mest spesielle og iøynefallende skyskrapere», sier Rune P. Bakken, Prosjektleder ved Lonbakken Mek. Verksted.

Lonbakken har i en årrekke levert komplette stålbygg, ståltrapper, byggdetaljer og spesialkonstruksjoner i stål til offentlige og private anlegg, slik som kraftverk, oljeindustri og byggesektoren i tillegg er de Norges ledende produsent av ferister. Selskapet omsetter for ca 30 millioner og har 18 medarbeidere som garanterer for kvalitet og leveransepresisjon.  

For denne spesielle leveransen er det snakk om store og tunge konstruksjoner som en del av et stort og prestisjetungt prosjekt hvor det er viktig at leveringen skjer til rett og avtalt tid og at produktmålene er korrekte og etter avtale. Det er særdeles viktig at alt er sertifisert, sporbart og følger regelverket, både når det gjelder Lonbakkens egen produksjon og det materialet som kjøpes. 

Lonbakken er i stor grad underleverandør til større prosjekter og er avhengige av å levere produkter til topp kvalitet. Bransjen er tøff, med dagbøter og harde krav til sertifikater og godkjenninger og det er kun leveranser til avtalte krav og forventninger som gjelder. Valg av leverandør og samarbeidspartner er derfor viktig for Lonbakkens konkurranse- og leveringsdyktighet.

Materiale av beste kvalitet

Tibnor er Lonbakkens største leverandør av ubehandlede og forbehandlede standard stålkvaliteter, aluminium og syrefaste/rustfrie kvaliteter. I tillegg leveres bearbeidet stål av ulikt slag, enten knekt, merket for boring, ferdigkappet til sammenstilling eller andre typer bearbeidede produkter.  Tibnor og Lonbakken Mek. Verksted har hatt et tett og godt samarbeid i flere tiår.

Tibnor leverer materiale av beste kvalitet til avtalt tid, i tillegg til bearbeidede produkter slik at Lonbakken kan frigjøre ressurser og spare arbeidstid, og levere sluttprodukt i henhold til avtale.

Til trappene på Munch-museet, leverte Tibnor ferdig skårne og oppknekkede trappetrinn klare for etterbehandling. Trinnene ble levert fra Tibnors prefabrikasjon i Sverige, etter til dels strenge toleranser.

I 2017 hadde Lonbakken rekordomsetning på 11 mill for produksjon og leveranse av ferister hvorav Tibnor leverte de fleste komponentene, til bearbeiding eller ferdige profiler klare for montering til produksjon. Fundamentsplater leveres ferdige hullskårne, knekte og galvaniserte. Bjelker, rørbraketter og viklebraketter leveres for bearbeiding av kunden selv. Vinterdekselplater og vinterdekselbraketter leveres ferdig slyngrenset og rødprimet.

Feristen som produseres på Otta er helt unik når det gjelder bruksholdbarhet, slitestyrke og fleksibilitet i forbindelse med transport og montering, den brukes selv på høyt trafikkerte veier med til dels tung og hyppig transport. 

I korthet

Lonbakken Mek. Verksted AS
Prosjekterer, produserer og monterer konstruksjoner i både syrefast, aluminium, corten og vanlig stål. Lonbakken er også markedsledende leverandør av ferister.

Utfordringen
Lonbakken er i stor grad underleverandør i større prosjekt og er avhengige av å levere produkter til topp kvalitet. Bransjen er tøff, med dagbøter og harde krav til sertifikater og godkjenninger og det er kun leveranser til avtalte krav og forventninger som gjelder.

Løsningen
Tibnor leverer materiale av beste kvalitet til avtalt tid, i tillegg til bearbeidede produkter slik at Lonbakken kan frigjøre ressurser og spare arbeidstid, og dermed kan leverer sluttprodukt i henhold til avtale.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.