text.skipToContent text.skipToNavigation

Flere fordeler når Modul går over til Galfan  

Tusenvis av tynnplate-artikler produseres hvert år i Moduls verksted i Kalix. Alt er kundeunikt og lages i nært samarbeid med kundene. Modul gikk nylig over til å arbeide med Galfan for flere av produktene sine. Et valg både de og kundene deres er veldig fornøyde med. 

Den familieeide virksomheten Modul ligger i Kalix og ble grunnlagt i 1997. Helt siden starten har de vært lojale kunder hos Tibnor og bestilt de tynnplatene kundene deres bruker til sine produkter. Kundene finnes i alt fra byggebransjen, VVS- og elektronikkbransjen til møbel- og innredningsbransjen. På listen over produkter som produseres i Moduls anlegg, finnes blant annet fordelerskap, medisinskap og kildesorteringsbeholdere, i tillegg til plateprodukter for elektronikk-, møbel- og interiørbransjen. 

– Vi tilbyr kundeunike løsninger i tynnplater og samarbeider tett med kundene våre helt fra utviklings- og konstruksjonsstadiet frem til det ferdige produktet, sier Marcus Östling, sjef for salg og konstruksjon hos Modul.  

Tilbyr hele kjeden 

Hos Modul kan kundene altså ta del i hele kjeden – fra utvikling og konstruksjon til stansing, laserskjæring, knekking, sveising, lakkering og montering. Frem til våren 2020 brukte Modul en rekke ulike platekvaliteter til de produktene de produserer i forsinkede materialer, først og fremst varmforsinkede og el-forsinkede metallplater, samt Aluzink.  

– Tibnor gav oss da råd om å teste Galfan som skulle kunne erstatte alle de tre materialene. Det var en mulighet som virket svært interessant for oss, forteller Marcus Östling. 

Etter en tett dialog med Tibnor bestemte Modul seg for å prøve Galfan, og innledet en test der de først faset ut den el-forsinkede tynnplaten. 

– Det viste seg å bli så vellykket at vi rett etterpå også byttet ut vår varmforsinkede plate og Aluzink med Galfan.  

Mange fordeler med Galfan 

Ifølge Marcus Östling er det flere fordeler med materialbyttet. I tillegg til at Modul nå kan erstatte flere ulike materialer med ett, noe som naturligvis gjør ting enklere, har produksjonen også blitt enklere på andre måter.  

– Sammenligner man Galfan med Aluzink, gir Galfan betydelig bedre resultat ved laserskjæring. Forskjellen mellom en varmforsinket plate og Galfan er også merkbar, spesielt ved bøying av små radier der Galfan er mer tilgivende mot sprekkdannelser. Dessuten fester det seg ikke like mye belegg på verktøyet ved bearbeiding av Galfan som ved varmforsinkede materialer. Det bidrar til at vi sparer inn på verktøyvedlikeholdet, sier Marcus Östling og fortsetter: 

– Vi merker også en tydelig forskjell på korrosjonsmotstanden hos Galfan sammenlignet med el-forsinkede plater.  

For Modul var det dessuten svært viktig at det nye materialet skulle oppfylle deres høye krav til et fullgodt resultat ved lakkering.   

– Det viste seg at Galfan til og med gav et bedre resultat ved lakkering enn vi fikk med varmforsinkede plater, så det var en positiv overraskelse, sier Marcus Östling og avslutter: 

– Det er alltid en viss bekymring når man bytter ut eksisterende materialer, men vi har ikke angret på det. Vi er svært fornøyde med Galfan.  

I korthet

Utfordringen 

Modul benyttet tidligere flere ulike materialer i produksjonen: Aluzink samt varm- og el-forsinkede plater. Disse var til dels vanskelige å få tak i, dels fantes det visse utfordringer med formbarheten, skjæringen og lakkeringen av materialene.  

Løsningen 

Modul byttet til Galfan som kan erstatte alle de tre tidligere materialene.  

Resultatet 

Galfan har både bedre korrosjonsmotstand og formbarhet enn de tidligere materialene. Det gir også et bedre resultat ved lakkering, bøying og skjæring. Dessuten er innkjøpsprosessene og lagerbeholdningen blitt forenklet når Modul nå bare kjøper ett materiale og i større volumer.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!