text.skipToContent text.skipToNavigation

Byttingen til Galfan gir mange gevinster for Pepab Produktionspartner  

Økt motstand mot korrosjon, større formbarhet og bedre innkjøpspris. Dessuten er det enklere å lakkere. Gevinstene ble mange da Pepab Produktionspartner byttet til Galfan.   

Platebearbeidingsvirksomheten Pepab Produktionspartner AB ble grunnlagt i 1989 i Söderhamn i Sverige. Siden da har virksomheten produsert flere hundre tusen produkter og komponenter i tynnplater til kundene sine, som finnes innenfor alt fra skogs- og transportindustrien til ventilasjon og produksjon av baderomsprodukter. Stansing, laserskjæring, knekking, sveising og skjærende bearbeiding er noen av de tjenestene virksomheten tilbyr.  

– Vi fungerer både som en ren kontraktsprodusent og som en partner med fullstendig produksjonsansvar. Variasjonen i kundegruppen er stor, men alle har det til felles at de stiller høye krav til kvalitet og presisjon, sier Thomas Johansson, innkjøps- og kundeansvarlig hos Pepab.  

Høye krav til kvalitet 

Kvalitetskravet gjelder naturligvis også materialvalget. Pepab Produktionspartner har brukt Aluzink og galvaniserte plater i mange år, men for et år siden byttet de ut disse to produktene med Galfan.  

– Vi fikk et tips fra vår selger hos Tibnor om å prøve Galfan fordi det kunne erstatte begge disse produktene. Fordelene var mange: Det ble mindre lagerbeholdning med ett produkt, og større volumer ga bedre innkjøpspriser. Dessuten har Galfan høyere korrosjonsmotstand enn galvaniserte plater. Så vi ga det et forsøk, sier Thomas Johansson.   

Noe vi ikke har angret. Det viste seg nemlig at Galfan hadde enda flere fordeler.  

Flere fordeler med Galfan 

– Nå som vi har brukt Galfan en stund, merker vi også en forskjell på produksjonen i verkstedet. Galfan har større formbarhet og holder vinklene mye bedre når man bøyer platen. Den er med andre ord mye bedre og enklere å bøye.  

Flere av de produktene som Pepab Produktionspartner produserer, overflatebehandles med lakkfarge av en tredjepart. Dette arbeidet har også blitt forenklet siden de gikk over til Galfan.  

– Aluzink fungerer ikke når man vil lakkere platene, så da har vi tidligere brukt galvaniserte plater for disse produktene, men nå kan vi bruke ett og samme platemateriale uansett om sluttproduktet skal lakkeres eller ikke. Det er en stor fordel, sier Thomas Johansson og avslutter : 

– Vi er kjempefornøyde med overgangen til Galfan og ser mange gevinster med byttet. Og kundene våre er enige!  

I korthet

Utfordringen 

Pepab Produktionspartner brukte tidligere to ulike materialer i produksjonen: Aluzink og galvanisert metall. Disse var delvis vanskelige å få tak i, delvis fantes det visse utfordringer med formbarheten og lakkeringen av materialene.  

Løsningen 

Pepab Produktionspartner byttet til Galfan som kan erstatte både Aluzink og galvanisert metall .  

Resultatet 

Galfan har bedre korrosjonsmotstand og formbarhet enn Aluzink og galvaniserte plater, og den gir bedre resultat ved lakkering. I tillegg har Pepab Produktionspartner fått reduserte kostnader fordi innkjøpsprisen blir bedre når man nå kan kjøpe større volumer.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!