text.skipToContent text.skipToNavigation

Skala Fabrikk

Fra norske gårder til rustfrie stålkvaliteter

Du behøver ikke være melkebonde for å kjenne igjen den ikoniske transporttanken med TINE logo som kjører rundt på norske veier og transporterer melk fra gårder til meierier. Helt siden 1963 har Skala Fabrikk utviklet norske gårdstanksystemer og har levert mer enn 90 % av tankene som benyttes i Norge. Bedriften, som har matindustrien som primær kundegruppe, jobber med store krav til utførelse og kvalitet. De benytter rustfritt stål som hovedmateriale, og er i dag en spesialist på rustfritt stål. I tillegg til de kjente transporttankene og gårdstanker, jobber Skala Fabrikk mye med spesialproduksjon og kjøleteknikk.
 

Skala Fabrikk holder til på Heimdal sør for Trondheim. Bedriften ble etablert på Bakklandet i Trondheim allerede i 1900, da under navnet Eriksen Mek. Verksted. I 1928 tok familien Berg over og Bergs maskin A/S ble et begrep i meieriindustrien, før Landteknikk A/L overtok bedriften i 1976. Navneskiftet til Skala Fabrikk skjedde i 2012. I dag har bedriften 70 ansatte, 6500 m2 med produksjonslokale og en omsetning på 118 mill. NOK i 2021.

Rustfritt og kundeunikt

Skala Fabrikk har i en årrekke hatt et godt samarbeide med Tibnor AS. Siden 2015 har de vært en avtalekunde med blant annet større mengder kundeunike varer på vårt lager i Trondheim. I 2021 leverte Tibnor 935 tonn med plater til bedriften, hvorav 325 tonn var rustfrie, kundeunike plater. 

I tillegg til kundeunike plater leverer Tibnor stålplater av kvaliteten 355 Laser+, med oljet/ beiset overflate. Dette er plater som Skala Fabrikk laserskjærer og knekker/sveiser før de går videre til sluttkunder, blant annet Orkel AS.  Bedriften har gjennom en rekke år gjort flere store gode investeringer. I 2014 investerte bedriften i en fiber lasersveis, og i 2019 ble det investert i et nytt Bystronic fiberlaser anlegg med automatisk høytlager og plukk av ferdigskårede detaljer. I tillegg har de 2 stykk Bystronic CNC styrte kantpresser og er nå i ferd med å investere i en tredje. Dette fører til at bedriften kan produsere store mengder produkter til kunder. Årlig produseres det ca. 20 – 22 chassispåbygg eller hengere, og til sammen har Skala Fabrikk produsert ca. 45 000 gårdstanker. I tillegg leveres det rustfrie spesialprodukter til mange kunder innenfor ulike bransjer, hvor næringsmiddelindustrien og havbruk er de største kundegruppene.

Strenge krav knyttet til næringsmidler

Sigurd Amundsen er produktsjef for rustfritt stål i Tibnor AS. Han kjenner godt til de strenge kravene som er knyttet til næringsmidler, og som Skala Fabrikk må forholde seg til. 

-Materialer i direkte eller indirekte kontakt med næringsmidler stilles det strenge krav til. Hvis materialet kontaminerer næringsmiddelet er det lite heldig, men det er akkurat her hvor rustfritt stål virkelig skinner, forklarer Amundsen. 

Han forklarer videre. - I kontakt med luft danner rustfrie stålkvaliteter et usynlig, selvreparerende og beskyttende oksidlag. Avhengig av hvilken stålkvalitet det er vil de tåle de fleste korrosive miljøene som andre ståltyper vil ruste i. Rustfritt stål vil gi næringsmidler god beskyttelse fra ytre forurensninger, vil ikke kontaminere selv og er lett å rengjøre.

 

Trygg og stødig leverandør

Skala Fabrikk er svært fornøyd med samarbeidet de har hatt, og har med Tibnor som stålleverandør.

-Tibnor har vist seg å være en trygg og stødig leverandør av plater når det gjelder både pris og leveringstider. Vi har opparbeidet et sunt og godt forhold med deres selgere der vi har nesten daglig kontakt, forteller Frode Husby på salg/ innkjøp. Han ser positivt på videre samarbeid.

-Vi er avhengig av å ha en stålleverandør som er tilgjengelig og skaffer oss plater raskt da dette er viktig i forhold til våre kunder. Vi er sikker på at vi i årene fremover vil ha et flott samarbeide med Tibnor som vår stålleverandør, avslutter Husby.
 


I korthet

Skala Fabrikk AS
Skala Fabrikk har sine røtter i mer enn 100 års produksjon med rustfritt stål som hovedmateriale, og er i dag en leverandør av spesialprodukter og produktelementer. 


Utfordring
Med matindustrien som primær kundegruppe stilles det store krav til utførelse og kvalitet. I tillegg er de avhengig av rask levering av produkter.


Løsning
Med Tibnor som stålleverandør mottar bedriften rustfrie og kundeunike plater, samt stålplater av kvalitet 355 Laser+. Dette er materiell som de selv kan bearbeide før det går videre til sluttkunden, og som tåler de strenge kravene knyttet til næringsmidler. Med Tibnor som en samarbeidspartner er bedriften trygg på at produktene leveres til en god pris, og med rask leveringstid.

 

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.