text.skipToContent text.skipToNavigation

Vestre

Norsk design og nordisk samarbeid 

Fra strandpromenaden i Motala til Times Square i New York. Norske Vestres utemøbler pryder møteplasser rundt om i verden. Med design, miljø og kvalitet i fokus har de levert sine produkter til fornøyde kunder i 70 år.

Du har kanskje sittet i noen av deres parkbenker eller kastet søppel i én av deres papirkurver. Vestres utemøbler er ikke bare flott og vakkert design, de er også spredt over et stort antall offentlige møteplasser.

Vestre ble grunnlagt i 1947 i Haugesund. I dag ligger hovedkontoret i Oslo, men møblene produseres ved fabrikken i svenske Torsby. Hit kommer råvarer som stål og furutre for å konverteres til vakre og bærekraftige utemøbler.

– Vestre ble til i et miljø preget av Nordsjøens harde klima med sterk vind og saltvann. Derfor har vi allerede fra starten av hatt ekstremt høye krav til våre møbler. Vi tilbyr for eksempel 15 års garanti på alle våre produkter, sier Stefan Tjust, fabrikksjef på Vestre i Torsby.

Så lang garanti krever mye av materialet som møblene produseres av. For Vestres del er kun det beste godt nok, både når det gjelder stål, overflatebehandling og råvarer av tre. Også miljøet og bærekraftig arbeid er i fokus for Vestre som lanserte en Svanemerket parkbenksofa i våres.

– Dette er verdens første Svanemerkede utemøbel, produsert i stål og linoljeimpregnert furu, sier Stefan Tjust stolt.

Men det bærekraftige arbeidet omfatter mye mer enn dette. Alt fra et aktuelt prosjekt for å produsere egen strøm med solceller på fabrikken til å jobbe med klimakompensasjon for CO2-utslipp. Vestre krever det samme bærekraftige engasjementet fra sine leverandører.
Tibnor har levert stålmaterialet til Vestres møbler i flere år.

 – Det er et gjennomtenkt valg. Stålindustrien har jo relativt høye CO2-utslipp, men stålet vi kjøper fra Tibnor er blant det reneste man kan få tak i, sier Stefan Tjust, og fortsetter:

– Vi har evaluert Tibnor. De ligger i forkant innen stålindustrien når det gjelder miljø, og det er viktig for oss. Dessuten er det avgjørende at de er gode på oppfølging og leveranser og at de har et konsignasjonslager her i Torsby. Det er også positivt at Tibnor sammen med SSAB har funnet frem spesialdimensjoner til oss slik at vi minimerer toleransene. På denne måten sparer vi både miljøet og penger ettersom produksjonen blir jevnere og vi kan produsere flere møbler per batch.

Stefan Tjust ser optimistisk på fremtiden.

– Vi ser en fortsatt sterk vekst der våre møbler vil finnes på mange møteplasser rundt om i verden.

I korthet

Vestre
En ledende produsent av utemøbler for plasser, parker og offentlige rom. Produktene produseres i Norge og Sverige med førsteklasses materiale og høy kvalitet. Vestre er en familieeid bedrift og ledes nå av tredje generasjon.

Utfordring
Å designe og produsere førsteklasses utemøbler av så høy kvalitet at de holder i mange år, men samtidig har så lav miljøpåvirkning som mulig, ikke minst når det gjelder råvarene, inkludert stålet, de produseres av.

Løsning
Tibnor leverer alle stålprodukter til Vestres produksjon. For å imøtekomme Vestres behov har Tibnor satt opp flere ulike logistikkløsninger: konsignasjonslager, «Make To Stock» med ferdigvarelager av kappet og boret stål fra produksjonsanlegget i Lanna og løpende leveranser med turbiler fra sentrallageret i Köping. En langsiktig samarbeidsavtale gir den stabiliteten som kreves for løpende utvikling og enda bedre samarbeid. 

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Lukk Rask bestilling
Lukk Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Lukk Leveransealternativer
Dagens dato Valgt leveringsdato Tilgjengelig leveringsdato

Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.