text.skipToContent text.skipToNavigation

YIT

Byggeprosjekt Pasila Tripla

Tibnor har, sammen med SSAB, levert stålmateriale til YITs byggeprosjekt Pasila Tripla. I leveransen benyttet Tibnor sin solide kompetansen innen administrasjon av direktelevering fra fabrikk, det allsidige utvalget av lagerførte – og forhåndsbehandlede produkter og det gode samarbeidet med de andre selskapene i SSAB konsernet.

Pasila Tripla er et stort byggeprosjekt, i nærheten av Helsinki sentrum, på én milliard euro. Byggingen av Keski-Pasila er et av de største byggeprosjektene i løpet av de siste årene. Helsinki kommune arrangerte en arkitektkonkurranse i 2013-2014 under navnet PasilaOne. YIT vant konkurransen med forslaget Pasila Tripla, som omfatter et butikksenter, et knutepunkt for offentlig transport, leiligheter, et hotell samt kontorlokaler. Alt i alt har Pasila Tripla-komplekset et areal på 183 000 kvadratmeter, som også rommer 3 000 beboere og 15 000 arbeidsplasser.

I prosjektets byggearbeid fase samarbeidet Tibnor med SSAB, som leverte en stor boret RD® pelevegg, borede peler til rammen samt beskyttelsesrør til forankringene. Tibnor leverte flere hundre tonn HEB bjelker som forankringsbjelker til den borede peleveggen. SSAB holdt Tibnor oppdatert om framgangen i det massive prosjektet, og Tibnor kunne sammen med kunden koordinere og fordele leveransene av stålbjelker til verkstedet, hvor bjelkene ble sveiset til forankringselementer til de borede peleveggene. Tibnors erfaring med levering direkte fra fabrikk og kontakt med havene i Vuosaari var til stor hjelp i forbindelse mer levering av bjelker. Bjelkene ble kjørt i fulle trailerlast fra havnen til kjøper. I tillegg kunne Tibnor respondere på byggeplassens mindre hastebehov for stålmaterialer ved hjelp av lagerleveringer fra egen omfattende lagerbeholdning.

I prosjektets senere byggefase har Tibnor levert 150 t stållektere kappet etter mål fra YIT Disse er sveiset mellom stålrørene som skjøting av peleveggen. Den gode gasskjæringskvaliteten har gjort det mulig å sveise plate delene på stållektene raskt sammen. Materialpartiene har ankommet byggeplassen til avtalt tid i takt med framgangen i byggeprosessen, og det har vært viktig for kunden.

Tibnor, i samarbeid med Ruukki Construction-fabrikken i Ylivieska, var også i stand til å svare på YITs utfordringer ved å levere store, over 700 mm høye, ferdig utstyrte og sveisede stålbjelker til byggeplassen på kort varsel. Ruukki Construction bestilte stålplatedelene kappet etter mål fra Tibnor, og sveiset og utstyrte delene til ferdige bjelkekonstruksjoner, planlagt i samarbeid med konstruksjonsplanleggeren. Konstruksjonene ble levert til byggeplassen, som monteringsklare elementer. Slik sparte YIT tid og kunne bygge en skinnebane, som var nødvendig for å bevege tårnkran 2, av bjelkene på byggeplassen.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!