text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

Det austenittiske rustfrie stålet med betegnelse 1.4404 (SS 2348) inneholder i tillegg til krom og nikkel også ca. 2 % molybden. Forskjellen fra 1,4301 / 1,4307 er, i tillegg til tilstedeværelsen av molybden, et høyere nikkelinnhold. Denne typen rustfritt stål med høyere nikkel pluss molybden kalles ofte (litt uheldig) for syrebestandighet, men i virkeligheten motstår stålene angrep bare i svake syrer. 1.4404 har lavt karboninnhold, som gjør at den kan sveises uten risiko for redusert korrosjonsbestandighet i området ved siden av sveisen. Når det gjelder styrke, tilsvarer 1.4404 omtrentlig de lavere legeringsstålene 1.4301 og 1.4307. 

Flatstenger i rustfritt stål i mindre tykkelser er vanskelige å rulle, derfor er det ofte mer effektivt å konvertere varmvalset plate til stangformet ved kutting. I form av platemetall er 1.4404 standardisert i SS-EN 10088-2. Tibnors utvalg av flatstenger i rustfritt stål kuttet av platemetall inkluderer tykkelser på 3-12 mm og bredder opp til 150 mm. 

Takket være molybdenet sammen med krom, viser 1.4404 god korrosjonsbestandighet i svake syrer og vannholdig klorid dersom kloridinnholdet ikke er for høyt; Et eksempel på et miljø hvor stål fungerer godt er saltholdig atmosfære nær kysten. 

I nesten alle kaldformingsmetoder viser flate stenger av 1.4404, som er kuttet fra varmvalset plate, meget god formbarhet som ofte er bedre enn for vanlige varmvalsede stål. I tillegg er sveisbarheten utmerket og sveising av denne typen stål utgjør sjelden et problem. Austenittiske stål som 1.4404 er generelt vanskelige å bearbeide, men bearbeiding forenkles av verktøy tilpasset formålet. 

Den varmvalsede startplaten til 1.4404 i flatstavformat har en overflatetilstand på 1D (slukket glødet og syltet for å fjerne kalkavleiring), så den brede overflaten har de samme egenskapene. Sideflatene har typisk kuttkarakter og mindre grader kan forekomme. Tykkelse og bredde har pluss/minus toleranser som spesifisert i SS-EN 10058. Rettheten uttrykt som pilhøyde er maksimalt 0,004 ganger stangens lengde. 

Produkt detaljer
Lukk Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Lukk Leveransealternativer
Dagens dato Valgt leveringsdato Tilgjengelig leveringsdato