text.skipToContent text.skipToNavigation

Flattstål C45E

C45E er et enkelt konstruksjonsstål som inneholder omtrent 0,45% karbon. Det relativt høye karboninnholdet gjør stålet egnet for induksjonsherding og bråkjøling pluss herding (Q + T). Det lave legeringsnivået utelukker imidlertid god respons på Q + T i større dimensjoner.

C45E er standardisert i SS-EN ISO 683 - 1. SS-betegnelsen (utgått) er 1672. Tibnor har valgt å lagerføre stenger av materiale med betegnelse C45R, den eneste forskjellen til C45E er et kontrollert svovelnivå for forbedret maskinbarhet. Toleransen for bredde og tykkelse er som foreskrevet i SS-EN 10058. Lysbuehøyde for vanlige rettede stenger er bedre enn 0,004 ganger stanglengde.

Ved strekkprøving av C45E-flattstål er det laveste tillatte nivået for flytestyrke 310 eller 300 MPa avhengig av tykkelse. Intervallet for strekkfasthet er 590 - 740 MPa og for hardhet 165 - 220 HB uavhengig av dimensjon.

Sveising av C45E er mulig, men alt annet enn veldig små deler bør forvarmes. Bearbeidingsevnen er veldig god og korte brikker gjør at materialet er egnet for prosessering i ubemannet drift.

Om nødvendig er C45E utmerket egnet for induksjonsherding og kan også overflatebehandles ved nitrering. En Q + T-operasjon kan brukes til å øke styrkenivået, men herdbarheten er ikke veldig god, slik at bråkjøling blir best utført ved bruk av vann eller polymerkjølemiddel.

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven