text.skipToContent text.skipToNavigation

Cromax Hårdforkrommet Stål

Som standard lagerfører vi hardforkrommet stang i stål type 280X, som er et lite karbon, mikrolegeringsstål med analyse som tilsvarer stål 19MnVS6 i SS-EN 10267 og stål S450J0 i SS-EN 10025-2 (SS 2142). Stålet er imidlertid optimalisert på en slik måte at strekk- og bruddgrensen er 20 - 25% høyere enn normalt for det nevnte standardstålet. Denne forbedringen oppnås uten å ofre sveisbarhet eller maskinbarhet. Den høye styrken gjør det mulig å bruke en stempelstang med mindre diameter uten tap av ytelse, noe som igjen gir besparelser i vekt og dermed også kostnader.

Metallet krom har utmerkede korrosjonsegenskaper, selv om korrosjonsmotstanden til hardforkrommet stang er begrenset. Kromlaget er hardt og har store indre belastninger, noe som resulterer i dannelsen av et nettverk av korte, fine fragmenter. Ved å kontrollere hardforkromningsprosessen og etterbehandlingen på en passende måte, er det fremdeles mulig å opprettholde en god korrosjonsmotstand når den utsettes for fuktig luft og / eller oksygenert vann.

Cromax 280X har diametertoleranse f7 som definert i ISO 286 - 2. Overflatebehandlingen målt som Ra er 0,2 µm eller bedre. Stangens glatthet er ≤0,1 mm / 0,5 m for diameter mindre enn 30 mm og ≤ 0,1 mm / m for større diameter. Tykkelsen på kromlaget er minst 20 μm med en hardhet over 850 HV0.1.

Vi kan også tilby induksjonsherdet forkrommet stang samt hardforkrommet rør.

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven