text.skipToContent text.skipToNavigation

Rundtstål C45R Skrellet

C45E er et enkelt konstruksjonsstål som inneholder ca. 0, 45 % karbon. Det relativt høye karboninnholdet gjør stålet egnet til seigherding og induksjonsherding. Det lave legeringsnivået forhindrer midlertidig god respons på seigherding i større dimensjoner. 

C45R er standardisert i SS-EN ISO 683- 1. SS- betegnelsen (utgått) er 1672. Tibnor har valgt å lagerføre stenger av materiell med betegnelsen C45R. Den eneste forskjellen til C45E er et kontrollert svovelnivå for forbedret bearbeidelighet. Diametertoleransen for varmvalset rundstål er som foreskrevet i SS-EN 10060. Retthetstoleransen for alminnelige rette stenger er bedre enn 0,004 gange stanglengden. 

Ved strekkprøving av C45E (R) er det laveste tillatte nivået av flytspenning 310-280 MPa, avhengig av diameteren. Område for strekkfastheten er 590 – 740 MPa og for hardhet 165 – 220 HB, uavhengig av diameter.  

Sveising av C45E er mulig, men alt annet enn veldig små deler må forvarmes. Bearbeidbarheten er veldig god, og korte spon betyr at materialet er egnet for bearbeiding i ubemannet drift. 

Hvis anvendelsen krever det, er C45E (R ) særdeles velegnet til induksjonsherding og kan også overflateherdes ved nitrering. En seigherding kan brukes til å øke styrkenivået, men hardheten er ikke særlig god så seigherdingen utføres best ved hjelp av vann eller oljer som kjølemiddel. 

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven