text.skipToContent text.skipToNavigation

Rundtstål S355J2

S355 er et stål med lavt karboninnhold med god sveisbarhet, som betyr at sveising uten forvarming normalt er mulig, med mindre de involverte delene er meget store. Det høyeste tillatte nivået av karbonekvivalent er i området 0,45 – 0,52 %, avhengig av diameter.   

S355 er standardisert i SS-EN 10025- . Den (utgåtte) SS- betegnelsen er 2172. Tallet 355 gjelder minimumsnivået for flytegrense i MPa for de minste dimensjonene, mens J2 foreskriver at Charpy_V slagfasthet skal være på minst 27 Joule ved -20°C. Stangen som lagerføres har enten tillegg + AR som viser at leveringsversjonen er varmvalset, eller +N som indikerer normalisert tilstand. Diametertoleranser er i henhold til SS-EN 10060. Rettheten (pilhøyden) for en normal retningsstang må være bedre enn 0, 004 ganger stangens lengde.  

Minste foreskrevne flytegrense for stål S355 varierer avhengig av diameter over området 355 – 275 MPa. Intervallet for strekkfasthet og minste tillatte forlengelse i en strekkprøve avtar noe ettersom diameteren øker. 

Dersom bruksområde krever at delen har en slitesterk overflate, reagerer S355 godt på både herding og nitrering. Videre kan styrken økes via bråkjøling og temperering forutsatt at avkjølingen under herding er rask nok (i vann eller polymer bråkjøling). 

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven