text.skipToContent text.skipToNavigation

Automatstål Rundt 11SMn30+C

11SMn30 + C er et lavkarbon-automatstål som betyr at analysen er tilpasset for å fremme skjærbarhet på bekostning av andre egenskaper. Stålet kan bearbeides med høye skjærehastigheter og blokkene er korte, noe som letter bearbeiding i ubemannede maskiner. Tilsetningsstoffet som fremmer skjærbarhet er svovel med innhold på rundt 0,3% og til en viss grad også fosfor. Det kaldtrukkede designet ("+ C") bidrar også til den gode skjærbarheten. 11SMn30 + C tilbyr et blyfritt alternativ hvis du vil unngå blyforurensing i verkstedet.

11SMn30 + C er standardisert i SS-EN 10077 - 3. SS-betegnelsen (utgått) er 1912. Grunnstålet 11SMn30 har ikke veldig god styrke, men kaldtrekking forbedrer strekk- og bruddgrensen. Det minste tillatte flytegrensen varierer avhengig av diameteren i området 440 - 245 N / mm2. Bruddgrenseintervallet senkes med økende diameter, mens den minste utvidelsen som er tillatt for strekkprøving, økes litt. Det er ingen garanti for skårslagsseighet.

Diametertoleransen på 11SMn30 + C som en kaldtrukket rundstang er god, nivå h9 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn det som er typisk for varmvalset stang, og pilhøyden er på det høyeste 0,001 ganger lengden på stangen. Retthet er en viktig egenskap ved bearbeiding av stål i stangmatede maskiner.

Sveisbarheten til 11SMn30 + C er begrenset på grunn av det høye innholdet av svovel.

Hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan 11SMn30 herdes.

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven