text.skipToContent text.skipToNavigation

Automatstål Rundt 11SMnPb30+C

11MnPb30 + C er et lavkarbon automatstål som betyr at analysen er tilpasset for å fremme skjærbarhet på bekostning av andre egenskaper. Stålet kan bearbeides med høye skjærehastigheter og blokkene er korte, noe som letter bearbeiding i ubemannede maskiner. Tilsetningsstoffet som fremmer skjærbarhet er svovel med innhold på rundt 0,3% og til en viss grad også fosfor. Det kaldtrukkede designet ("+ C") bidrar også til den gode skjærbarheten. 11SMn30 + C tilbyr et blyfritt alternativ hvis du vil unngå blyforurensing i verkstedet.

11SMnPb30 + C er standardisert i SS-EN 10077 - 3. SS-betegnelsen (utgått) er 1914. Grunnstålet 11SMnPb30 har ikke spesielt god styrke, men kaldtrekking forbedrer strekk- og bruddgrensen noe. Minste tillatte flytegrense varierer avhengig av kantlengde over intervallet 440 - 245 N / mm2. Bruddgrenseintervallet senkes med økende kantlengde, mens den minste forlengelsen som er tillatt for strekkprøving økes litt. Det er ingen garanti for skårslagsseighet.

Kantlengdetoleranse for 11SMnPb30 + C som kaldtrukket firkantstål er ganske bra, nivå h11 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn det som er typisk for varmvalset firkantstål, og pilhøyden er på det høyeste 0,001 ganger lengden på stangen. Retthet er en viktig egenskap ved bearbeiding av stål i stangmatede maskiner.

Sveisbarheten til 11SMnPb30 + C er svært begrenset på grunn av de høye nivåene av svovel og bly. Imidlertid, hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan 11SMnPb30 herdes.

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven