text.skipToContent text.skipToNavigation

Automatstål Sekskant 11SMnPb30+C

11SMnPb30 er et lavkarbon automatstål, noe som betyr at analysen er tilpasset for å fremme skjærbarhet på bekostning av andre egenskaper. Stålet kan bearbeides med høye skjærehastigheter og blokkene er korte, noe som letter bearbeiding i ubemannede maskiner. Tilsetningsstoffene som fremmer skjærbarhet er svovel og bly, hvor innholdet i begge deler er rundt 0,3%, og til en viss grad også fosfor. Blyets fremmende effekt på kuttbarhet stammer fra det lave smeltepunktet når blypartiklene i stål smelter ved siden av skjæreflaten og bidrar lokalt til smøring. Det kaldtrukkede designet ("+ C") bidrar også til den gode skjærbarheten.

11SMnPb30 + C er standardisert i SS-EN 10077 - 3. SS-betegnelsen (utgått) er 1914. Grunnstålet 11SMnPb30 har ikke spesielt god styrke, men kaldtrekking forbedrer strekk- og bruddgrensen. Det minste tillatte flytepunktet varierer avhengig av dimensjonen N (der N = avstanden mellom motsatte rette flater) over intervallet 440 - 245 N / mm2. Bruddgrenseintervallet senkes med økende N-verdi, mens den minste utvidelsen som er tillatt for strekkprøving økes litt. Det er ingen garanti for skårslagsseighet.

N-toleransen på 11SMnPb30 + C på den kaldtrukkede sekskantede stangen er ganske god, nivå h11 som definert i ISO 286 - 2. I tillegg er rettheten betydelig bedre enn det som er typisk for varmvalset stang og pilhøyden er på det høyeste 0,001 ganger lengden på stangen. Rettighet er en viktig egenskap ved bearbeiding av stål i stangmatede maskiner.

Sveisbarheten til 11SMnPb30 + C er svært begrenset på grunn av de høye nivåene av svovel og bly. Imidlertid, hvis applikasjonen krever en holdbar overflate, kan 11SMnPb30 herdes.

Velg variant

* Kvantitetstillegg fremkommer på mindre kvantiteter i handlekurven