text.skipToContent text.skipToNavigation

Boggs Automation

Overgangen til M-Steel forbedret produktiviteten med 30 prosent for Boggs Automation

30 prosent høyere kuttehastighet, mindre slitasje på maskinene og mindre håndlegging. Fordelene med å bytte til M-Steel er flere for Boggs Automation. - Det er litt dyrere med tanke på innkjøp, men det tjener vi inn i det endelige regnestykket, sier administrerende direktør Martin Bogg.

Hos det familieeide selskapet Boggs Automation i Mora går de 15 CNC dreiebenkene på heltid fra sju om morgenen til midnatt, fem dager i uken. Helt siden oppstarten i 2003 har selskapet fokusert på kontraktstilvirkning av komponenter for svensk industri. I 2014 tok de steget og fokuserte på nisjesegmentet CNC-dreining. Kunder kommer fra vidt forskjellige bransjer - alt fra rørlegger- og medisinteknologiselskaper til elektronikk- og bilindustrien, men alle har til felles at de stiller høye krav til kvalitet og rask levering av produktene sine.

- Vi er rundt 20 ansatte som jobber to skift for å betjene svensk industri med komponenter av høy kvalitet. Vi har en høy grad av automatisering i våre maskiner, og det er veldig viktig at prosessen er jevn, med så få driftsstanser som mulig, sier administrerende direktør Martin Bogg.

Tidligere materialvalg skapte mye bekymring for dem.

- Egenskapene var veldig varierte, og vi hadde vanskelig for å standardisere kuttdataene våre. Derfor måtte vi begynne på nytt hver gang vi skulle produsere en komponent fra en ny materialforsyning. Dette førte til mange nye innstillinger i maskinen og annen håndopplegging som tok tid fra produksjonen, sier Martin Bogg.

I tillegg skapte sponene mange problemer, de var for lange og vanskeligere å rydde vekk fra dreiebenken.

- I 2017 ble jeg oppmerksom på Tibnor og M-Steel, som ville holde høyere kvalitet, men har samme standard, og være lettere å behandle. Først nølte jeg med noen fordi innkjøpssummen var høyere enn det jeg betalte for vårt gamle materiale. Men gitt at det kunne være økt produksjonskapasitet på samme tid og færre driftsstans hvis vi valgte M-Steel, ville jeg fortsatt teste.

Men før Boggs Automation slo på og skiftet materiale, fikk de en demonstrasjon som overbeviste dem om å ta skrittet videre.

- Tibnor og Ovako kom til oss i Mora og gjorde en demo på stedet, med våre maskiner og våre produkter, hvor vi med egne øyne kunne se hvor mye bedre M-Steel er - både når det gjelder økt kuttehastighet og færre maskinforstyrrelser. Denne demonstrasjonen overbeviste meg om å bytte til M-Steel.

Han har ikke angret.

- Vi ser en betydelig økning i produksjonshastigheten. Nå får vi hele 20 prosent flere komponenter på samme tid. I tillegg er driftsstanser betydelig færre. Tidligere var det bare de mest avanserte operatørene som kunne operere maskinene, fordi det var så mye pålegging av det andre materialet, sier Martin Bogg, og legger til at operatørene hans også synes det fungerer mye bedre nå.

I tillegg til den økonomiske gevinsten, er han også fornøyd med tjenesten fra Tibnor.

- De har tatt imot oss på en veldig god måte, og har virkelig tatt vare på oss. Ikke alle leverandører er like flinke til å besøke kundene sine, men Tibnor har vært her flere ganger. Det setter jeg pris på, fordi alle spørsmål faktisk ikke kan tas på e-post og telefon. Noen ting er bedre å ta ansikt til ansikt, sier Martin Bogg og konkluderer:

- Jeg er veldig fornøyd med at vi tok denne avgjørelsen. Vi tok det riktige valget og vil aldri bytte tilbake.

I korthet

Boggs Automation
Boggs Automation er et familieselskap som ble stiftet i 2003 i Mora og i dag drevet av administrerende direktør Martin Bogg. De tilbyr CNC-dreining av stålkomponenter til svensk industri. Kundelisten inkluderer selskaper fra så vidt forskjellige bransjer som rørleggerarbeid, medisinsk teknologi, elektronikk og bilindustrien. Boggs Automation sysselsetter for tiden rundt 20 personer og maskineriet består av 15 CNC dreiebenker. Selskapet omsatte for cirka 32 millioner svenske kroner i 2018.

Utfordring
Boggs Automation hadde problemer med tidligere materialvalg og dens ytelse. De klarte ikke å standardisere produksjonen, men måtte gjøre om innstillingene hver gang nytt materiale ble levert. Bare selskapets mest avanserte operatører kunne jobbe med materialet fordi det krevde så mye praktisk. I tillegg bidro materialet til stor slitasje på maskineriet.

Løsning
Boggs Automation kjøper M-Steel fra Tibnor, og de har vært i stand til å øke produksjonshastigheten med så mye som 20 prosent ettersom materialet holder så mye høyere og jevnere kvalitet og færre driftsstanser. I tillegg er slitasjen på maskinene betydelig mindre og dermed får Boggs Automation en bedre totaløkonomi.

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Lukk Rask bestilling
Lukk Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Lukk Leveransealternativer
Dagens dato Valgt leveringsdato Tilgjengelig leveringsdato

Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.