text.skipToContent text.skipToNavigation

Pris og markedsinformasjon fra Tibnor, Juli 2021

I forrige markedsinformasjon varslet vi om høy prisoppgang fra April. Den kom og har fortsatt! Prisene fortsetter å stige, og vil nå ny topp for Juli måned.

Det er samme årsaker som ligger bak denne prisøkningen. Alle innsatsmaterialer for stålproduksjon har markante økninger. Samtidig er kostnadene på frakt økt betydelig og har begrenset kapasitet spesielt fra Asia. Europa kommisjonen har forlenget straffetoll på stål til EU, dog med mindre økning i volum fra Asia. Kinesiske myndigheter innførte eksportskatt på 13 % på rustfrie produkter, og nyheter fra Russland på ny eksportskatt vil medføre ytterligere økninger. 

Aktiviteten i Europa er fortsatt høy, Automotive og Construction-markedet er to områder som har høy aktivitet. Også Russland, USA og Asia har sterke markeder. Det forventes videre styrkelse av dette når mange land setter inn økonomiske tiltak etter Koronaepidemien. 

Alle produktgrupper innenfor karbonstål har betydelige prisøkninger. Se vår hjemmeside, www.tibnor.no for endringer på vår prisliste. 

Leveringstidene på flate produkter er nå Q4 – med begrenset tilgjengelighet. Leveringstider på bjelker og stangstål øker, og er pt September måned. 

Prisutvikling karbon stål 

Grafen viser utvikling fra 2013 til 2 kvartal 2021. Ytterligere stigning i Q3 påregnes.

Vi ser samme situasjonen på rustfrie materialer og aluminium. Siste årene har eksport fra Asia vært prisledende, men på grunn av Kinas eksportskatt er europeiske produsenter  konkurransedyktig på pris. Ledetidene fra Verkene er økende og vi ser Q4-Q1 for nyproduksjon.

Tibnor følger denne ekstraordinære situasjonen tett. Det vil bli fortløpende vurderinger og endringer av våre prislister. Disse publiseres på vår hjemmeside. 

Tibnor har en god oversikt over markedet, vår størrelse i det Nordiske markedet sikrer god tilgjengelighet og holder oss med godt lagervolum. Våre Norske kunder har tilgang til 3 hovedlager i Norden. Dette setter oss i en unik posisjon for sikre våre kunders behov.

Tibnor holder salgsorganisasjonen åpen hele sommeren, vårt lager er stengt uke 29 og 30.

Vi ønsker alle våre kunder en riktig god sommer. 

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!