text.skipToContent text.skipToNavigation

Grønt fokus på produkter

Hos Tibnor tilstreber vi kontinuerlig å forbedre driften. Vårt styringssystem inneholder dokumenter som sikrer god kvalitet og miljøtenkning. Et viktig tiltak i vårt arbeid med å minimere miljøpåvirkning har vært å etablere Environmental Product Declarations (EPD`er) for våre hovedprodukter.

EPD, som er et kortfattet tredjeparts verifisert og registrert dokument, gir transparent og sammenlignbar informasjon om produkters miljøprestasjon gjennom hele livssyklusen. EPD`er gjør det enklere for oss å ta bedre miljøvalg på produktsiden, noe vi etterstreber hver dag. Vi får et bedre grunnlag til å kunne vurdere miljøbelastningen på produkter, samt dokumentasjon av klima- og miljøfotavtrykk.

Tibnor Norge er nå også sertifisert av LCA.no til å utarbeide våre egne EPD `er. LCA.no er en leverandør av verktøy og tjenester for miljødokumentasjon og innovasjon. Sertifiseringen styrker vår konkurransedyktighet i det grønne skiftet, og bistår med å effektivisere vårt arbeid med miljødokumentasjon.


Konkurransedyktighet i det grønne skiftet

Et grønt fokus og konkurransedyktighet er viktige pådrivere for Tibnor. Vi er en del av SSAB konsernet, som har igangsatt en unik bærekraftsatsning for stålindustrien.

- Som en del av SSAB konsernet ser vi virkelig frem til å kunne bli de første til å produsere og levere fossilfritt stål, sier Idar Vartdal, Manager Sales & Product Support i Tibnor.

- HYBRIT- prosjektet er banebrytende og gjør at SSAB er helt i front på produksjon av fossilfritt stål, fortsetter Vartdal.

HYBRIT- prosjektet har som mål å revolusjonere stål gjennom hele dens livssyklus – fra produksjon til sluttbrukeren, og med en gjenvinningsgrad på 100 %. Gjennom innovasjoner i prosjektet kommer SSAB til å levere fossilfritt stål til markedet allerede i 2026.

Og et grønt miljøfokus gjelder for flere av våre leverandører.

- Tibnor har flere leverandører enn kun SSAB og vi har mer og mer fokus på miljøfaktoren når vi diskuterer med våre leverandører, avslutter Vartdal. 

Tibnor Norge EPD`er er å finne på EPD-Norge sin hjemmeside: www.epd-norge.no/bygg/tibnor

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.