text.skipToContent text.skipToNavigation

Det monteres solcellepaneler ved vårt sentrallager på Eidsvoll

Rundt 5 000 solcellepaneler installeres i disse dager på taket av sentrallageret vårt. Solcellepanelene vil dekke et takareal på 20 000 m2 og skal årlig produsere 2 GWh strøm. Investeringen vil produsere grønn og utslippsfri strøm og dermed redusere vårt klimafotavtrykk. Produksjonen av strøm fra solcellene vil være større enn det som brukes. Dette betyr at sentrallageret på Eidsvoll blir et plussbygg.  

Solcelleanlegget vil bli det tredje største anlegget på Østlandet, og solcellene vil produsere en større mengde strøm. Vi beregner å bruke rundt 35-40 % av strømmen som produseres, det betyr at mye av vårt strømforbruk fremover vil dekkes av fornybar kilde.

HVO diesel og større dieseltank

Vi har satt i gang flere miljøtiltak ved sentrallageret på Eidsvoll. I tillegg til montering av solcellepaneler har vi byttet ut vanlig diesel med HVO diesel (miljødiesel). HVO står for hydrogenert vegetabilsk olje og blir definert som et fornybart produkt. Dieselet lages av ulike typer råvarer, slik som vegetabilske oljer og animalsk fett, som igjen bearbeides til å bli fossilfritt drivstoff til dieselmotorer. Vårt bytte fra vanlig diesel til HVO diesel gjør at vi reduserer Co2- utslippet med nesten 90 %. 

En ny dieseltank er også på plass ved sentrallageret. Vår nye dieseltank har en dobbelt så stor størrelse sammenlignet med vår tidligere tank. Dette reduserer antall leveringer til oss. Oppgraderingen av dielsetank slår dermed positivt ut på klimaregnskapet vårt; færre leveringer betyr mindre transport. 

Montering av solcellepaneler, et bytte til HVO diesel og en større dieseltank bidrar med å styrke vårt bærekraftsbidrag betraktelig, noe vi er svært fornøyd med. Du kan lese mer om vår bærekraftstrategi her.

La oss gjøre en forskjell sammen

Vi er overbevist ​om, at det er sammen, vi skaper en mer bærekraftig fremtid. Kontakt oss og la oss sammen gjøre en innsats for å gjøre det litt bedre i fremtiden.

Kontakt oss
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.