text.skipToContent text.skipToNavigation

Harde metaller og myke verdier

Vi ønsker å være en inkluderende arbeidsplass. Et tiltak for skape et inkluderende arbeidsmiljø er et samarbeid med Sens Gruppen, en kompetansebedrift og leverandør av arbeidsrettet oppfølgingstiltak. Gjennom samarbeidet åpner vi opp for å være en arbeidstreningsarena for personer som i dag står utenfor et ordinært arbeidsliv. Det gir oss mulighet til å tilby kompetanseløft og arbeidserfaring for personer som trenger og ønsker dette, vi setter fokus på sosial bærekraft og vi tilegner oss kunnskap om inkludering og tilrettelegging på arbeidsplassen. Vi tar også del i et viktig samfunnsoppdrag som handler om noe mer enn vår kjernevirksomhet.

Tidligere i år kontaktet vi Sens Gruppen med formål om å etablere et samarbeid. HR Manager i Tibnor, Ragnhild Stavlund forteller mer om vår motivasjon for et samarbeid.

- Det finnes mange dyktige mennesker som har mye å by på, men som kanskje trenger tid og tilrettelegging for å komme i gang. I Tibnor ønsker vi å bistå med og åpne noen dører som ellers kan oppleves som lukket. 

Sens Gruppen

Sens Gruppen er en arbeidsinkluderingsbedrift som gir et tilbud om arbeidsrettet oppfølging til mennesker som står utenfor et ordinært arbeidsliv. De samarbeider med bedrifter på tvers av bransjer og næringer, med et felles mål om å få flest mulig personer inn i arbeidslivet. Fokus ligger på samfunnsbevisst rekruttering og verdiskaping for både kandidat, bedrift og samfunnet. 

Mangfold på arbeidsplassen

Stavlund trekker frem flere positive erfaringer med å åpne opp for praksiskandidater på arbeidsplassen, blant annet mangfold. 

- Gjennom denne løsningen kommer vi i kontakt med mennesker som vi kanskje ikke ville ha kommet i kontakt med gjennom en ordinær rekrutteringsprosess. Dette skaper større mangfold i selskapet, gir oss et bredere perspektiv på hvem vi skal være som arbeidsgiver og hvilken plass vi har i samfunnet.

Det har også vært en positiv erfaring å se hvordan personer kan utvikle seg og erfare egen styrke og kapasitet når de blir gitt en mulighet. Det er flere av våre ledere som har sett verdien av samarbeidet og som har vist interesse for å sette i gang med samme ordning på egen avdeling.

- Når vi nå er i gang ser flere ledere hos oss at dette har positive sider, både for kandidaten og for oss. Vi får en motivert person inn i teamet, som bidrar på nye måter og kanskje har et annet syn på ting, forteller Stavlund. Hun fortsetter.

- Vi lærer i praksis å tilpasse oss forskjellige mennesker og hvordan de optimalt fungerer på jobb. Dette er en meget nyttig erfaring. Vi lærer mye om å tilpasse for alle typer mennesker på arbeidsplassen.

Utforske nye muligheter

Kandidaten som praktiserer hos oss sitter også igjen med en god opplevelse, både utviklingsmessig og sosialt. Hun har tidligere hatt en fysisk krevende jobb, men har vært nødt til å endre karriereretning. Gjennom tiden hos oss har hun fått prøve seg på ulike oppgaver, tilegnet seg ny kompetanse, videreutviklet seg og fått en mulighet til å fylle hull i CV-en med ny og relevant arbeidserfaring. I tillegg har tiden hos oss gitt henne ny selvtillit og en glede knyttet til arbeidslivet.

- Denne muligheten har styrket både selvtilliten og mestringsfølelsen. Livskvaliteten er også mye bedre. Jeg har lært mye om meg selv, erfarer at jeg har masse å bidra med og er ikke redd for å prøve ut ting jeg aldri gjort før. Jeg gleder meg til å gå på jobb i Tibnor.

Det å få mulighet til å utforske nye fagområder og sakte jobbe seg inn i arbeidslivet har vært verdifullt.

- Som person har jeg en høy standard på hva jeg som arbeidstaker skal prestere under en arbeidsdag og da har det vært helt fantastisk å få en rolig start i Tibnor der jeg har fått lov til å sakte jobbe «meg opp» til flere arbeidstimer, arbeidsdager og der presset på prestasjon er tatt bort. 

Hun forteller videre.

- Dette er et veldig bra tiltak som gir mennesker som fortsatt har noe å tilby arbeidslivet en mulighet til å utforske hva som kan passe og hvor mye man mestrer.

Som et tungindustriselskap, som daglig jobber med harde metaller og tungt stål, har det vært positivt å myke opp selskapets verdier og sette fokus på et annet type samfunnsoppdrag. 

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!
Lukk Rask bestilling
Lukk Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Lukk Leveransealternativer
Dagens dato Valgt leveringsdato Tilgjengelig leveringsdato

Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.