text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

280D refererer til et varmvalset 280-rør som er videre behandlet av kaldt arbeid, vanligvis kaldtrekking. Kaldt arbeid øker styrken på både flytegrensen og bruddgrensen, men forlengelsen blir lavere. I tillegg, i forhold til det varmvalsede produktet, forbedres dimensjonale toleranser. Sveisbarheten til 280D tilsvarer den for de varmvalsede 280 rørene. Som et resultat av kaldbearbeiding forbedres maskinens maskinbearbeidingsegenskaper litt. 

Standarden som dekker kaldtrukne, sømløse rør er SS-EN 10305 - 1. Karakteren nærmest 280 som det refereres til i denne standard er E410 +C. Men for sistnevnte er det eneste kravet et minimumsnivå for strekkfasthet, mens 280D har garantert minimumsnivåer for både flyte- og strekkfasthet. Videre er minimumsforlengelsen for 280D betydelig bedre enn for E410 +C i SS-EN 10305 - 1. 

Toleransene på utvendig diameter og vegg er noe strammere for 280D enn nivåene angitt i SS-EN 10305 - 1. Innvendige og utvendige dimensjoner som kan oppnås etter maskinering er viktige parametere. Nivåer for disse er definert i SS-EN 10294 - 1 for ytre så vel som indre sentrering. Betegnelsene som er angitt gjelder ytre sentrering og samsvarer med de gitt i SS-EN 10294 - 1. De to første tallene angir den største garanterte ytre diameteren mens de siste 2 gjelder den laveste garanterte innvendige diameteren. Disse garanterte dimensjonene gjelder over en lengde på 3 ganger ytre diameter eller 200 mm, avhengig av hva som er minst. For innvendig sentrering er de garanterte dimensjonene etter bearbeiding generelt noe mindre. Produktene i denne produktgruppen er en del av Tibnor Low CO2 Assortment. Les mer om Tibnor Low CO2 Sortiment.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.