text.skipToContent text.skipToNavigation

Det skal være enkelt å ta bærekraftige beslutninger

For å gi industrien et bredt spekter av produkter og tjenester innen stål og metaller, både nå og i fremtiden, jobber vi i nært samarbeid med leverandører som har lavere utslippsintensitet enn gjennomsnittet. Vi har i lang tid brukt generelle bærekraftskrav ved valg av leverandører. Men siden et drøyt år tilbake har vi også hatt utslippsintensitet som kriterie. Velkommen til å utforske vårt Low CO2-sortiment.

 

I Tibnor selger vi ikke bare, vi former en grønnere fremtid. Sjekk ut vårt ‘Low CO2-sortiment’ – et bevis på vår forpliktelse til en bærekraftig morgendag.

Fredrik Haglund, President Tibnor

Tibnor Low CO2 Assortment

Bærekraftig samfunn for kommende generasjoner

Sammen med våre leverandører bidrar vi til å redusere CO2-utslippene og skape et mer bærekraftig samfunn for kommende generasjoner.

Tibnor emission data model

Tibnor synliggjør CO2-avtrykket til materialet i vårt lagersortiment. Tallet dekker alle utslipp fra produksjon (A1 – A3) og er basert på innkjøp fra fjoråret.

Les mer

Low CO2 Assortment definisjoner

Vårt low CO2-sortiment består av produkter som slipper ut betydelig mindre CO2 enn det globale gjennomsnittet. Kilden vi bruker for å sammenligne produktene våre i Low CO2-sortimentet med det globale gjennomsnittet, er indikatorene fra Worldsteel Association.

Les mer

Utforsk vårt sortiment med lave CO2-uslipp

FAQ: Tibnor Low CO2 Assortment

Hvordan fungerer emissionsdatamodellen og hva ligger bak?

Tibnor emission data model inneholder informasjon for produktsyklustrinn A1 – A3. Dette er også kjent som cradle-to-gate assessment, en modell som vurderer et produkts miljøavtrykk fra råstoffutvinning (cradle) til det forlater fabrikken (gate). 

For det respektive produktet beregnes vektet gjennomsnittlig utslippsintensitet (kg Co2 per kg stål) basert på leverandørspesifikke utslipp og relativ volumandel per leverandør. 

Beregningen utføres på tre nivåer: 

  1. Hvis det finnes en EPD, brukes den totale GWP-verdien (Global Warming Potential) fra EPD’en.
  2. Hvis (1) ikke er aktuelt, brukes utslippsdata for råstål på leverandørstedsnivå fra databasen ‘CRU Emissions Analysis Tool’, supplert med proxy-utslipp for valsing og ytterligere bearbeiding. 
  3. Hvis ingen av (1) og (2) gjelder, brukes globale gjennomsnittlige utslipp av råstål, supplert med proxy-utslipp for valsing og ytterligere bearbeiding. 

Hvilke typer produkter leverer Tibnor med lav Co2?

For øyeblikker selger vi platerbjelkerrundstenger and armeringsstål. Oppdag sortimentet ved å klikke på hver produktgruppe. 

Hvor mye mindre karbonfotavtrykk har produktene i Low CO2-sortimentet sammenlignet med andre produkter?

Det baserer seg på type produkter og form. Ved å kjøpe for eksempel en bjelke fra Low Co2-sortimentet reduseres 800 kg Co2 per tonn utslipp.

Bærekraftige merkevarer

Inspirasjon

Kjøp stål og metaller hos oss

Det naturlige valget for stål og metaller. Velg Tibnor. Begynn handelen med oss allerede i dag.

Søk om kundekonto
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.