text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

280 er et lavkarbon, mikro-legert stål som inneholder vanadium. Flytstryken er betydelig høyere enn for vanlig konstruksjonsstål som S355. Til tross for høyere styrke forblir slagfasthet og sveisbarhet akseptabelt, og stålet er relativt enkelt å bearbeide. 

280 samsvarer tett med stål S450J0 som standardisert i SS-EN 10025-2. Det er også veldig likt kvaliteten 19MnVS6 i standarden SS-EN 10267. (Utgått) SS-betegnelse er 2142. Ved strekkprøving er den laveste tillatt flytegrense for 280 er i intervallet 450 – 380 MPa avhengig av diameter. For en stang med en gitt diameter har 280 omtrent 100 MPa høyere flytegrense enn S355J2. Hvis nivået for slagegenskaper må garanteres, kan Tibnor tilby 280 i normalisert utførelse, men flytegrensen er da lavere. Den vanlige stangfinishen er varmvalset med diametertoleranse i henhold til SS-EN 10060. Retthetstoleransen for vanlige rette stenger er bedre enn 0,004 ganger stanglengden. 

Sveisbarheten på 280 er god og karbonekvivalenten er 0,55% eller mindre. Sveising uten forvarming er da mulig på mindre diametere > 80 mm. Takket være et kontrollert svovelinnhold er bearbeidbarheten rimelig god, spesielt i sammenligning med S355J2. 

Hvis applikasjonen krever at delen har en slitesterk overflate, reagerer 280 godt på både herding og nitrering. Videre kan dens styrke økes via varmebehandling og herding, forutsatt at avkjøling under herding er rask nok (fortrinnsvis i vann eller polymer- slukkemiddel). Produktene i denne produktgruppen er en del av Tibnor Low CO2 Assortment. Les mer om Tibnor Low CO2 Sortiment.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.