text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

520M er et M-Steel®, og blir kalt dette fordi gjennom kalsiumbehandling under smelting, oppnås forbedret bearbeidbarhet uten å skade styrke, seighet eller sveisbarhet. Stålet er mikrolegeret via en liten tilsetning av vanadium.  

I forhold til kjemisk analyse ligner 520M på S355J2 som er standardisert i SS-EN 10025-2 og som de (utgåtte) SS- betegnelsene er 2172 og 2174. 520M har midlertidig en høyere flytestyrke takket være vanadiumtilsetningen. Charpy-V slagfasthet svarer til eller er bedre enn S355J2 (27 Joule eller bedre ved -20 °C og for mindre diameter -40°C). Retthetstoleransen for alminnelige rette stenger er bedre enn 0, 004 ganger stanglengden.  

520M har god sveisbarhet med et karbonekvivalent mellom 0,45 og 0,54% avhengig av diameter. Sveising uten forvarming er normalt mulig med mindre dele. Bearbeidbarheten er utmerket, spesielt sammenligning med S355J2. 

Hvis applikasjonen krever at delen har en slitesterk overflate, reagerer 520M godt på både herding og nitrering. Videre kan dens styrke økes via varmebehandling og herding, forutsatt at avkjøling under herding er rask nok (fortrinnsvis i vann eller polymer- slukkemiddel). Produktene i denne produktgruppen er en del av Tibnor Low CO2 Assortment. Les mer om Tibnor Low CO2 Sortiment.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.