text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

520 MW+ er et M-Steel® der behandling av smelten med kalsium suppleres med tilsetning av svovel for ytterligere å fremme bearbeidbarheten som er enda bedre enn det som tilbys av 520M. Dette oppnås uten vesentlig skade på styrke eller seighet. Stålet er mikrolegeret via en liten tilsetning av vanadium. 

Bortsett fra svoveltilsetningen, er den kjemiske analysen av 520MW+ lik den for S355J2 som er standardisert i SS-EN 10025-2 og som den (utgåtte) SS-betegnelsen er 2172 og 2174. Midlertidig har 520MW + en høyere strekkfasthet takket være vanadiumtilsetningen. Charpy-V slagfasthet tilsvarer S355J2 (27 Joule eller bedre ved -20°C) for diameter opptil 90 mm. Utførelsen av stengene er varmvalset med diametertoleranse i henhold til SS-EN 10060. Retthetstoleransen for vanlige stenger er bedre enn 0,004 ganger stanglengde. Tibnor lagerfører noen 520MW+ dimensjoner i grovdreid utførelse, der diametertoleransen er h12 og retthetstoleransen er høyest 0,0015 ganger stanglengden. 

Sveisbarheten til 520MW+ er begrenset som følge av det høye svovelinnholdet. Bearbeidbarheten er midlertidig god, sammenlignet med S355J2. 

Hvis applikasjonen krever at delen har en slitesterk overflate, reagerer 520MW+ godt på både herding og nitrering. Videre kan dens styrke økes ved herding, forutsatt at avkjøling under herding skjer raskt (fortrinnsvis i vann eller polymert kjølemiddel). Produktene i denne produktgruppen er en del av Tibnor Low CO2 Assortment. Les mer om Tibnor Low CO2 Sortiment.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.